gabrogloy

(Φωτό: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε στα κλιμάκια των θεσμών το Τριετές Σχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία, με λεπτομέρειες και επαναδιατύπωσε το αίτημα για έγκριση 20.000 διορισμών εκπαιδευτικών.

Θέμα  απόσυρσης της πρόσφατα ψηφισθείσας, κατά πλειοψηφία, από την ελληνική Βουλή, διάταξης του νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, που αφορά τον περιορισμό και έλεγχο των απολύσεων εκπαιδευτικών, έθεσαν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών κατά τη σημερινή συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου.

Ο Κ. Γαβρόγλου, σύμφωνα με πληροφορίες,  τόνισε προς τους συνομιλητές του  ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, αφού πριν και την ψήφιση του νόμου υπήρξε ευρεία συζήτηση.

Ο υπουργός Παιδείας παρουσίασε στα κλιμάκια των θεσμών το Τριετές Σχέδιο για τις  αλλαγές  στην Παιδεία, με λεπτομέρειες  και επαναδιατύπωσε το αίτημα για  έγκριση 20.000 διορισμών εκπαιδευτικών.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης  σύνταξη σύμβασης με τον ΟΟΣΑ, προκειμένου να αναλάβει μία επικαιροποιημένη μελέτη για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γαβρόγλου συμμετείχε στις προηγούμενες συζητήσεις του πρώην υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη με τους θεσμούς.

Επικοινωνία_ Κ. Γαβρόγλου-ΟΙΕΛΕ

Ο Πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία, επικοινώνησε   με τον υπουργό Παιδείας, ο οποίος του ανέφερε ότι οι διαφωνίες των θεσμών για τον τρόπο λειτουργίας της ιδιωτικής εκπαίδευσης είχαν ήδη εκδηλωθεί από την επομένη της ψήφισης του νόμου και διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει αλλαγή της πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης.

esos.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Βησσαρίωνας: «Εφυγε» από τη ζωή η Τριανταφυλλιά Κράλλη

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά και θεία ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΚΡΑΛΛΗ ΕΤΩΝ 89 Θανούσα κηδε…