polytexneio

Με την καθιερωμένη πορεία στις 3 μετά το μεσημέρι κορυφώνονται οι εκδηλώσεις μνήμης για την 43η επέτειο της εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο.

Οι πύλες του Ιδρύματος θα παραμείνουν σήμερα ανοιχτές έως τη μία μετά το μεσημέρι με την καθιερωμένη πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Αστυνομικοί θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε κεντρικά σημεία για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε ισχύ περιμετρικά του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έως την Πλατεία Κάνιγγος.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα επεκτείνονται σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται ανάλογα με τις κυκλοφοριακές ανάγκες που θα προκύπτουν. Παράλληλα, σύμφωνα με απόφαση των Οδικών Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των μέσων (λεωφορεία-τρόλεϊ).

Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, στη διαδρομή της πορείας και γύρω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

«43 χρόνια μετά, συνεχίζουμε στα βασικά συνθήματα Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία. Αποκτούν περιεχόμενο στις συνθήκες που διαμορφώνονται από την οικονομική κρίση» επισήμανε ο αντιπρόεδρος ΣΦΕΑ, Σπύρος Χαλβατζής, εκπροσωπώντας την επιτροπή εορτασμού.

«Ημέρα μνήμης, αλλά και ημέρα άντλησης πολλαπλών διδαγμάτων», χαρακτηρίζει την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την 17η Νοέμβρη του 1973, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο μήνυμά του για την επέτειο, χαρακτηρίζει την επέτειο του Πολυτεχνείου, «ημέρα που μας διδάσκει, στο διηνεκές, ότι η υπεράσπιση της δημοκρατίας είναι καθημερινό χρέος, κυρίως στους σημερινούς χαλεπούς για τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του καιρούς, που δεν αφορούν μόνο την χώρα μας, αφού έχουν πάρει πανευρωπαϊκές αλλά και παγκόσμιες διαστάσεις».

Σημειώνεται ότι πορεία προγραμματίζουν για τις 5 το απόγευμα και συλλογικότητες.

altsantiri.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…