DSCN9214 Arxiki

Αρκετός ο κόσμος(στην πλειοψηφία του μαμάδες), που επέλεξε σήμερα το απόγευμα, Σάββατο 12/3, να παρευρεθεί & παρακολουθήσει την εκδήλωση με θέμα: «Βία και Επιθετικότητα. Σχολική Επίδοση και ΄Αγχος”, την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου Πύλης, στο ουζερί «Ο Μάκης», στην Πύλη.

 

Την συζήτηση κατηύθυναν οι Θεραπευτές του Κέντρου «Παρέμβαση», Λίτσιου Βασιλική – Παιδοψυχολόγος, Αγγέλη Μαρία – Λογοθεραπεύτρια & Τήλιου Βαλεντίνα – Εργοθεραπεύτρια.

Κατά την παρουσίαση & ανάλυση του θέματος, η κάθε μια από τις ομιλήτριες αναφέρθηκε στο θέμα, βάση του δικού της επιστημονικού πεδίου, προσπαθώντας έτσι να αγγίξουν σφαιρικά το όλο θέμα, κάνοντάς επίσης πιο απλό & κατανοητό, με βασικό στόχο την εμπέδωσή του,στο μέγιστο δυνατό βαθμό, από το κοινό τους.

Σε αυτό βοήθησε & η διαδραστική επικοινωνία μεταξύ κοινού & ομιλητών, που μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να διακόψουν, είτε με απορίες-ερωτήσεις, είτε εκφράζοντας την άποψή τους.

Έτσι, έγινε αναφορά και παρουσίαση θεωρητικών μοντέλων ανάλυσης της παιδικής επιθετικότητας αλλά και συστηματοποιημένες δράσεις για την διαχείριση της παιδικής επιθετικότητας των παιδιών, από γονείς & δασκάλους, στο δημοτικό σχολείο και την ανάπτυξη υγιών συμπεριφορών μέσα στην τάξη και στην ομάδα των συνομηλίκων γενικότερα.

 

DSCN9212 DSCN9213 DSCN9215 DSCN9217 DSCN9218 DSCN9219 DSCN9220 DSCN9221 DSCN9222 DSCN9223

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…