moyseio (6)

Κυριολεκτικά, «Μάγεψαν» τον κόσμο τα εκθέματα του Λαογραφικού Μουσείου στον Αγ. Βησσαρίωνα προχθές Κυριακή, ημέρα κατά την οποία η λαογραφική έκθεση ήταν ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί για το ευρύ κοινό, που συνέρρευσε μαζικά να θαυμάσει ιδίοις όμμασι & από κοντά, ένα ανυπέρβλητο λαογραφικό πλούτο της ελληνικής κοινωνίας, πρότερων ετών.

Την ξενάγηση του κοινού στον χώρο, ανέλαβε ο ίδιος ο εκθέτης κ. Ν. Μαρδάνης, που με περισσή χαρά & υπομονή, έδινε πληροφορίες & έλυνε απορίες για το κάθε τι, γύρω από τα εκθέματα, όσον  αφορά στην κατασκευή & τη χρήση τους.

Εκείνο που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν η επίσκεψη στον χώρο & πολλών ατόμων νεαράς ηλικίας, κάτι που δηλώνει το έντονο ενδιαφέρον των νέων να γνωρίσουν την ιστορία, οχι μόνο της περιοχής στα στενά όρια του Νομού, αλλά γενικότερα της χώρας & των προγόνων τους, κατανοώντας την ταυτότητα τους, μέσα από μια αδιάλειπτη ιστορική συνέχεια, ως έθνος, λαός & κράτος!

Στο εν λόγω Μουσείο, που εγκαινιάσθηκε στις αρχές του προηγούμενου Δεκέμβρη από την δημ. Αρχή, φιλοξενούνται & εκτίθενται στο ευρύ κοινό,  εκθέματα  ανυπολόγιστης πολιτιστικής αξίας που αφορούν & αναβιώνουν στην ουσία τον, λαογραφικό, τεχνολογικό & όχι μόνο τομέα της καθημερινής ζωής της παραδοσιακής κοινωνίας του τόπου, που αξίζει κάποιος, να προστρέξει και να θαυμάσει από κοντά αυτό τον μοναδικό «θησαυρό».

Οι πύλες του Μουσείου, αρχικά, θα είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό, κάθε Κυριακή & κατά τις ώρες 11:00πμ – 1:00μμ, ενώ για οργανωμένες επισκέψεις σε γκρουπ, σχολείων, συλλόγων, κλπ, θα γίνονται κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης & στα τηλ.: 6977 488 128 κ. Ν. Μαρδάνης & 6996 508 155 κ. Αντ. Πατσιαούρας.

moyseio (1)

moyseio (2)

moyseio (3)

moyseio (4)

moyseio (5)

moyseio (7)

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…