default

Κυριολεκτικά Κόπηκε στα «2» το Μουζάκι από την χθεσινή μανία του Ιανού, που χτύπησε αλύπητα την πόλη του Μουζακίου & όμορων Κοινοτήτων του, όταν ο Πάμισος γκρέμισε κομμάτι του δρόμου πριν τη νέα γέφυρα, αποκόπτοντας την πόλη από το νότιο τμήμα του Δήμου.

Συγκεκριμένα χθες βράδυ ο ποταμός Πάμισος φούσκωσε τόσο πολύ που τα ορμητικά νερά του γκρέμισαν & παρέσυραν ένα ολόκληρο τμήμα του δρόμου από την παλιά έως την καινούργια γέφυρα, που ενώνει την πόλη με το νότιο κομμάτι του Δήμου, συνοικισμό Γ. Καραϊσκάκη, Μαυρομάτι και τέλος Καρδίτσα. Η κυκλοφορία πλέον από Μουζάκι προς αυτή την πλευρά του Δήμου, έχει διακοπεί από χθες και η επικοινωνία πλέον γίνεται από την ΕΟ Μουζακίου – Λαζαρίνας & μέσω Γελάνθης, της οποίας η γέφυρα αντιστάθηκε στο σαρωτικό πέρασμα του ΙΑΝΟΥ, αποτελώντας έτσι τη μόνη δίοδο ανάμεσα στις δύο αυτές πλευρές του Μουζακίου.

Από την μανία του Πάμισου δεν γλίτωσε & το Κ. Υγείας το οποίο έχασε κομμάτι κτίσματος από τη νότια πλευρά του κτιρίου, αφήνοντας μεγάλο μέρος αυτής κυριολεκτικά στον αέρα, με τα ορμητικά νερά του ποταμού, να γλύφουν τα θεμέλιά της.

Για το λόγο αυτό χθες το ΚΥ εκκενώθηκε με τις υπηρεσίες να μεταφέρονται για λόγους ασφάλειας στη Μαθητική Εστία Μουζακίου όπου και θα αντιμετωπίζονται τα έκτακτα περιστατικά.

Λίγο νωρίτερα χθες συνέβη & το πιο τραγικό της υπόθεσης, όταν 39χρονη οδηγός, αγνοώντας τις συστάσεις των αστυνομικών και των πυροσβεστών, πέρασε στον κλειστό επικίνδυνο δρόμο (περιφερειακό) με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά του Πάμισου ποταμού που είχαν καταστρέψει το οδόστρωμα στο ύψος της εισόδου του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και μέχρι αυτή τη στιγμή αγνοείται.

Χθες πολλές ήταν οι κλήσεις που δέχθηκε & το ΠΚ Μουζακίου για απεγκλωβισμούς ατόμων και άντληση νερών στην πόλη του Μουζακίου αλλά & στα ορεινά που εκεί οι ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι αρκετές, δεν κατέστη όμως δυνατό ακόμη, όπως είναι λογικό να καταγραφούν λεπτομερώς. Μάλιστα όχημα της Πυροσβεστικής με δύναμη ανδρών που προσέτρεξε για βοήθεια κατοίκου στην Οξυά & στο σημείο «Κουτσικουρί» εγκλωβίστηκε, λόγω κατολισθήσεων & καταπτώσεις βράχων σε πολλά σημείου του ορεινού δικτύου του Δ. Μουζακίου, περιμένοντας έως σήμερα μηχανήματα της ΠΕ Καρδίτσας να προστρέξουν προς βοήθεια.

Χθες το απόγευμα κατέρρευσε η γέφυρα προς Πευκόφυτο, ενώ προβλήματα φαίνεται να έχει & η γέφυρα προς Κρυοπηγή. Δύσκολες μέρες για τον Δ. Μουζακίου, που από σήμερα άρχισε να μετράει τις πληγές του, ελπίζοντας να περιοριστούν μόνο σε υλικές ζημιές, χωρίς ανθρώπινες απώλειες.


default

default

Mouzaki 19-9-2020 (1)

Mouzaki 19-9-2020 (2)

Mouzaki 19-9-2020 (3)

Mouzaki 19-9-2020 (4)

Mouzaki 19-9-2020 (5)

Mouzaki 19-9-2020 (6)

Mouzaki 19-9-2020 (7)

Mouzaki 19-9-2020 (8)

Mouzaki 19-9-2020 (9)

Mouzaki 19-9-2020 (10)

Mouzaki 19-9-2020 (11)

Mouzaki 19-9-2020 (13)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Απόλυτη κυριαρχία Μαράβα στο νέο ΔΣ. Αναλυτικοί πίνακες με ονόματα υποψηφίων ανά ΔΕ…

Απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού για την επόμενη 5ετία, θα είναι και πάλι ο νυν και νεοκλ…