ropoto copy

Χθες Τετάρτη 6 Απριλίου συναντήθηκε στην Αθήνα & στο Υπ. Περιβάλλοντος η 5μελής Επιτροπή του Δήμου Πύλης με τον κ. Δαμιανό Ανδρέου, ειδικό σύμβουλο του Υπουργείου.

Η επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Νίκο Τόλια αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων-Υποδομών & Πολεοδομίας & αποτελούμενη από τον κ. Άρη Τζάνη δημ. σύμβουλο, την κα Ρούλα Οικονόμου δημ. σύμβουλο, τον κ. Σπύρο Αποστολόπουλο Μχ/κό & τον πρόεδρο του Ροπωτού κ. Γ. Ρουμπιέ, στη συνάντηση με τον κ. Ανδρέου κατέθεσε προμελέτη υπολογιζόμενη στο ποσό των 300.000€, με σκοπό την χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση του  «κατολισθιτικού φαινομένου» του Ροπωτού.

Τα χρήματα συγκεκριμένα θα χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των μπαζών, την σύνδεση των επιμέρους οικισμών με τον κεντρικό & την περεταίρω  διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου.

Ο κ. Ανδρέου από την πλευρά του, υποσχέθηκε να εντάξει το συγκεκριμένο θέμα στο «πράσινο ταμείο», ένα πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους κι αφού ενταχθεί μέχρι το Καλοκαίρι, το έργο θα είναι υλοποιήσιμο, έως το τέλους του χρόνου.

Ο πρόεδρος του Ροπωτού κ. Γεώργιος Ρουμπιές, φάνηκε επιφυλακτικός απέναντι σε αυτή την υπόσχεση του Υπουργείου δια του εκπροσώπου του κ. Ανδρέου κι όπως είπε: «τέτοιου είδους υποσχέσεις πήραμε & στο παρελθόν. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά να πάρουν «σάρκα & οστά».»

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Ολοκληρώθηκε η παράδοση- παραλαβή & η συγκρότηση σε Σώμα του νέου ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Δ. Πύλης

Από το απερχόμενο ΔΣ του Εμπορικού Συυλόγου Πύλης, εξεδόθη η κάτωθι σχετική ανακοίνωση …