Arxiki

Η Παρασκευή 28-9-2018 ορίστηκε φέτος από το Υπουργείο Παιδείας ως η «5Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018».

Με κεντρικό σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ», τα σχολικά συγκροτήματα του Γεν. Λυκείου, ΕΠΑΛ & Γυμνασίου Πύλης, υλοποίησαν,  εντός του σχολικού ωραρίου – αθλητικές δραστηριότητες και αθλοπαιδιές.

Στο Λύκειο Πύλης & στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αρχικά, έλαβε χώρα ενημερωτική εκδήλωση, με βασικούς ομιλητές την κα Βέσελα Γιακίμοβα/Γενική Ιατρός του Κ.Υ. Πύλης & την κα Αλεξάνδρα Σταμπέρνα/Αγροτική Ιατρός στο Κ.Υ. Πύλης, οι οποίες αναφέρθηκαν στην σημασία της σωματικής άσκησης & την διατήρηση του σωματικού βάρους, για σωστή υγεία, αναλύοντας ενδελεχώς, θεματικές ενότητες που έχουν να κάνουν με την παχυσαρκία, σωματική άσκηση & αλλαγές στην συμπεριφορά υγείας που όλα αυτά επιφέρουν, προκειμένου να αποβάλλουν οι μαθητές & οι πολίτες γενικότερα, την αδράνεια και την υποκινητικότητα, καταστάσεις οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέχεια, ομάδα μαθητών, παρουσίασε επιτυχώς ένα σκετσάκι με θέμα την «αθλητική δραστηριότητα & κατόπιν, συνοδεία των καθηγητών τους, επιδόθηκαν σε μία ήπια, αλλά ενδεδειγμένη μορφή άσκησης, που είναι το περπάτημα, στην όμορφη παραποτάμια περιπατητική διαδρομή, από το Σχολείο τους έως την τοξωτή γέφυρα.

 

DSC04781

DSC04782

DSC04783

DSC04784

DSC04785

DSC04786

DSC04787

DSC04788

DSC04791

DSC04792

 

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Κατανυκτική απόδοση των ύμνων της Μ. Εβδομάδας σε εκδήλωση στα Τρίκαλα

Τους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας έψαλαν ιεροψάλτες στα Τρίκαλα το βράδυ της Παρασκευής 26…