DSCN8439 Arxiki

Μία ωραία πρωτοβουλία από τον Σύλλογο Γυναικών Παραποτάμου, η εκδήλωση γιορτή της «Τσιγαρίδας», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, που τείνει πλέον να γίνει θεσμός.

Όπως μας είπε & η πρόεδρος του Συλλόγου κα Φωτεινή Ντούρα, όλο αυτό ξεκίνησε από μια ιδέα που «έπεσε» στο τραπέζι, έλαβε σάρκα & οστά, αγαπήθηκε από τον κόσμο & έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο, μέσα στον Φλεβάρη, σε ημερομηνία που συναποφασίζεται από όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Η γιορτή λοιπόν της «Τσιγαρίδας» δεν είναι τίποτα άλλο από τον γνωστό σε όλους μας μεζέ της αλευριάς με τις ακόμα πιο γνωστές μας τσιγαρίδες, μοναδικά φτιαγμένο όμως από τις γυναίκες του Συλλόγου, με κάποιες επιπλέον κρυφές παρεμβάσεις, που όταν δοκιμάσεις μια φορά, σου μένει ως μια αξέχαστη γαστρονομική ανάμνηση που θες σύντομα να ξαναζήσεις.

Όλοι μαζί οι χωριανοί μαζεύονται στον αύλιο χώρο του ΚΑΠΗ, παίρνουν τον μεζέ τους, συνοδευόμενο βέβαια & με κρασάκι & το γλεντάνε δεόντως! Εμείς πάντως που δοκιμάσαμε την συνταγή, εκπλαγήκαμε από το αποτέλεσμα, ευχόμενοι η γιορτή της «Τσιγαρίδας» να διοργανώνεται κάθε μήνα!!!

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν & τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντ/χος Καθαριότητας κ. Παύλος Μπόμπορας & ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παν. Καλυβιώτης.

 

DSCN8437 DSCN8440 DSCN8441 DSCN8442 DSCN8443 DSCN8444 DSCN8445 DSCN8446 DSCN8447 DSCN8448 DSCN8449 DSCN8450 DSCN8451 DSCN8452

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Μικροί μαθητές στην Πύλη, βρήκαν πορτοφόλι & το παρέδωσαν στην Αστυνομία

Άλλη μια αξιέπαινη πράξη, με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά-μαθητές Γυμνασίου, έλαβε χώρα χθες…