gourmet_exhibition_2019

Απευθυνόμενη σε χονδρέμπορους, αγοραστές, εστιάτορες, ξενοδόχους, φαρμακοποιούς, ιδιοκτήτες καταστήματος τροφίμων ή καλλυντικών, λάτρεις των εκλεκτών προϊόντων και των φυσικών καλλυντικών, υποστηρικτές των ελληνικών προϊόντων, η  Gourmet Exhibition καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους στην Αποθήκη Γ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 6, 7, και 8 Απριλίου 2019 για να γνωρίσουν εξαιρετικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα:

  • Ελαιόλαδο & Ελιά
  • Μέλι
  • Μαρμελάδες & γλυκίσματα
  • Ξύδι / Αρτύματα
  • Προϊόντα delicatessen
  • Αρωματικά φυτά & Βότανα
  • Προϊόντα Προσωπικής Περιποίησης
  • Χρηστικά Προϊόντα
  • Υπηρεσίες

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό και τους εμπορικούς επισκέπτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης επιτρέπονται οι λιανικές πωλήσεις με ευθύνη του εκθέτη.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Μίνα Αποστολίδη: Παρουσίαση χειροποίητης σοκολάτας (Σάββατο 6 Απριλίου 13:30 – 14:30)

H Μίνα Αποστολίδη με τις χειροποίητες σοκολάτες της MINA Handmade Chocolates, ταξιδεύει από το Βέλγιο για να σας παρουσιάσει αποκλειστικά τις σοκολάτες της, τις ιδιαίτερες παρασκευές, τα γνώριμα ποιοτικά υλικά που χρησιμοποιεί, τη φιλοσοφία της γύρω από τη ΣΟΚΟΛΑΤΑ και κυρίως την αγάπη και την αφοσίωση της σε αυτό. Μαζί της έρχονται οι καλά μελετημένες σοκολάτες ‘Σεχραζάτ’,  ‘Παυλίνα’,  ‘Αθηνά’, και ‘Ιουλία’ καθώς και τα αλείμματα πραλίνας ‘πατέ αλά καταλάν’ και ‘πατέ τσοκορόλα’. ***Η μεγαλύτερη έκπληξη στο τέλος της εκδήλωσης***

Για κρατήσεις στέλνετε στο [email protected] με θέμα #MinaApostolidi

Αρμονία ελαιολάδου και φαγητού (Σάββατο 7 Απριλίου, 20:00 – 21:00)

H κ. Μαρία Κατσούλη, γευσιγνώστρια οίνου και ελαιολάδου, δημοσιογράφος, και διευθύντρια του Διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου “Athena”, μας μιλά για την αρμονία ελαιολάδου και φαγητού στη Gourmet Exhibition 2019. Πώς οι τρεις παράμετροι, φρουτώδες, πικρό, πικάντικο επηρεάζουν τη γευστική αρμονία στο πιάτο μας. Το ελαιόλαδο στα καλύτερα του από τους ειδικούς!

Για να κάνετε κράτηση στείλτε μήνυμα στο [email protected]με θέμα #ΑρμονίαΕλαιολάδωνΚατσούλη

Το γαστρονομικό μονοπάτι της Λήμνου (Σάββατο 6 Απριλίου, 15:00 – 16:00)

Μια απολαυστική παρουσίαση και αφιέρωμα εφ’ όλης της ύλης για γαστρονομία της Λήμνου από τον Alexandros Alexandrou του Lemnos Philema.

“Λήμνος, η πιο αγαπημένη απ όλες τις στεριές”. Ελάτε να ανακαλύψουμε παρέα την Λήμνο. Ένα νησί με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά. Οι άνθρωποί του, η γαστρονομία του και η φιλοξενία που μπορεί να ζήσεις όταν την επισκεφτείς.  Ο ιδρυτής του Taste Lemnos – βιωματικές εμπειρίες φιλοξενίας, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι εικόνων, αφηγήσεων και γεύσεων απ’ το ξεχωριστό νησί του Βορείου Αιγαίου. Κλείστε τώρα θέση και καλή μας αντάμωση!

Για τη κράτηση της θέσης σας στέλνετε στο [email protected] με θέμα #Lemnos.

Eight tips and tricks to making any food image look better (Κυριακή 7 Απριλίου, 14.00-14.50)

Η Αμερικανίδα σεφ, blogger και food stylist Denise Vivaldo έρχεται στην Gourmet Exhibition 2019 για να μοιραστεί μαζί μερικά από τα μυστικά της φωτογράφισης φαγητού. Μας παρουσιάζει: ‘8 συμβουλές και τεχνάσματα για κάνετε μια εικόνα φαγητού να φαίνεται άψογη’. Η παρουσίαση είναι στα Αγγλικά.

Κάντε κράτηση στο [email protected] για να εξασφαλίσετε τη θέση σας με θέμα “Denise Vivaldo”

Ιστορίες παραγωγών (Κυριακή 7 Απριλίου, 15:00 – 16:00)

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου ο Χρήστος Κατσάνος συνομιλεί με παραγωγούς της έκθεσης και καταγράφει τις ιστορίες τους στη κάμερα. Ένα λεπτό για κάθε ένα παραγωγό. Μοναδικές συμπυκνωμένες συνεντεύξεις, με τον ιδιαίτερο τρόπο του κ. Κατσάνου. Την Κυριακή θα αφηγηθεί μερικές από αυτές τις ιστορίες αλλά και εκείνα τα στοιχεία των παραγωγών που ξεχώρισε.

Για κράτηση θέσης στέλνετε μήνυμα στο [email protected] με θέμα #Katsanos

Διατροφή και Αειφορία (Κυριακή 7 Απριλίου, 18:00 – 19:30)

Μια παρουσίαση από τους καθηγητές του Perrotis College και της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στα ζητήματα της  Αστικής Κομποστοποίησης / Μεσογειακής Διατροφής / Αξιοποίησης των παραπροιόντων της Βιομηχανίας Τροφίμων. Αναλυτικότερα:

18:00 Κυκλική οικονομία: ανακύκλωση υπολειμμάτων τροφίμων μέσω της αστικής κομποστοποίησης. Χρήστος Βασιλικιώτης, Επικεφαλής Τμήματος Διαχείρισης Αγρο-Περιβαλλοντικών Συστημάτων

18:20 Μεσογειακή διατροφή. Δρ. Τρύφων Αδαμίδης, Επικεφαλής Τμήματος Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων Perrotis College

18:40 Παραπροϊόντα βιομηχανίας τροφίμων και αξιοποίηση αυτών. Δρ Κική Ζηνοβιάδου, Επικεφαλής Μεταπτυχιακού Προγράμματος Ανάπτυξη Νέων Προϊόντων και Επιχειρήσεων στον Τομέα των Τροφίμων, Perrotis College:

Για κρατήσεις στέλνετε μήνυμα στο [email protected] με θέμα  #PerrotisCollege

Ανοιχτή συζήτηση: Τι ζητάει η Αμερική για το ράφι της (Δευτέρα 8 Απριλίου, 10:00 – 10:50)

Απαντούν τρεις καλεσμένοι από τον χώρο των τροφίμων από την Καλιφόρνια της Αμερικής. Τους ρωτήσαμε ‘τι ζητάει η Αμερική για το ράφι της’. Όταν βρούμε ένα σημείο πώλησης στην Αμερική, τι θα έπρεπε να περιμένουμε, από το προϊόν μας; Πώς θα μπορούσε να αποκτήσει προστιθέμενη αξία ένα ελληνικό προϊόν στην Αμερική; Και τελικά πόσο ενδιαφέρον υπάρχει για τα ελληνικά προϊόντα; Έρχονται να συνομιλήσουν μαζί σας και να δώσουν το στίγμα τους.

Είσοδος μόνο για παραγωγούς της έκθεσης με προ-κράτηση στο [email protected]

Γαστρονομικός Τουρισμός και Γαστρονομία (Δευτέρα 8 Απριλίου 11:20 – 11:50)

Η Μαρία Αθανασοπούλου ανοίγει την ατζέντα της και μας παρουσιάζει: Τη σχέση μεταξύ Γαστρονομίας και Γαστρονομικού Τουρισμού, τις προσπάθειες που γίνονται τα τελευταία χρόνια για την ανάπτυξη του Ελληνικού Γαστρονομικού Τουρισμού ως Πρέσβυρα της World Food Travel Association, και τέλος παρουσιάζει το μη κερδοσκοπικό δίκτυο Greek Food Tourism Volunteers. Ελάτε να συζητήσουμε πως ο τουρισμός αλληλεπιδρά με τη γαστρονομία, πως οι επισκέπτες καταφέρνουν να έρχονται σε ένα προορισμό εξαιτίας της γαστρονομίας της, ποια είναι τα οφέλη του γαστρονομικού τουρισμού και πολλά άλλα.

Για κράτηση θέσης στέλνετε στο [email protected] με θέμα #MariaAthanasopoulou

Πώς μια πόλη γεννάει τουρίστες (Δευτέρα 8 Απριλίου, 12.45 – 13:15)

Ο κ. Σπύρος Πέγκας, Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει ’10’ σημαντικά σημεία που φέρνουν ταξιδιώτες σε μια πόλη. Case Study: Θεσσαλονίκη

Τι περιμένει ένα επισκέπτης να βρει όταν έρθει στο προορισμό του? Ποιες οι στρατηγικές για να προσελκύσουμε έναν τουρίστα? Τι ρόλο παίζει η γαστρονομία στον τουρισμό? Ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων.

Για να συμμετέχετε παρακαλώ κάντε κράτηση στο [email protected] με θέμα #SpyrosPengas

Βήμα βήμα για μια ολοκληρωμένη τυποποίηση (Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, 15:00 – 16:30)

Όλα όσα πρέπει να ξέρoυμε για το σχεδιασμό ενός προϊόντος μέχρι να βγει στο ράφι. Ο Antonis Moisiadis έρχεται στη Gourmet Exhibition 2019 και απαντά σε ένα ένα ερώτημα για τα όλα τα βήματα τα οποία πρέπει να πραγματοποιηθούν για την ολοκλήρωση ενός ασφαλούς και ποιοτικού προϊόντος. Από την σύλληψη της ιδέας του, έως και την τοποθέτηση του στο ράφι. Στο τέλος κάθε απάντησης, παρουσιάζεται ένα ‘Case Study’ για τη λύση που ακολουθούμε στη πράξη, για να βγει τελικά το προϊόν στο ράφι προς πώληση.

Για κρατήσεις στέλνετε στο [email protected] με θέμα #Moisiadis

Πηγή:agro24.gr

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Έγγραφη απάντηση, ζητούν από Κουρέτα, Μιχαλάκης, Μπάρδας, Χατζηγάκη, για τα αντιπλημμυρικά στην Π.Ε. Τρικάλων

Ερώτηση Μιχαλάκη, Μπάρδα και Χατζηγάκη για τα αντιπλημμυρικά στην Π.Ε. Τρικάλων Έγγραφη απ…