epeisodia-aek-atromitos-5

Όπως αποκάλυψε χθες το SDNA, ο αθλητικός δικαστής της Super League, Σπύρος Καποδίστριας, έχοντας ασκήσει διώξεις στην ΑΕΚ και τον Ατρόμητο για τα επεισόδια του Περιστερίου, έστειλε συμπληρωματικά επιστολή στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, «ρωτώντας» τον αν σκοπεύει να ασκήσει συμπληρωματική δίωξη για «εκτεταμένα επεισόδια».

Κάτι που συνέβη τελικά πριν από λίγο, με τον αναπληρωτή ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Στέφανο – Κωνσταντινό Μπαξεβάνη να ασκεί δίωξη σε βάρος της ΑΕΚ και του Ατρομήτου για «εκτεταμένα επεισόδια» στα οποία «ενεπλάκη σημαντικός αριθμός προσώπων και κατά τη διάρκεια των οποίων προκλήθηκε απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος προσώπου». Οι παραπάνω πράξεις προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 1, 6 (περ. δ΄, στ΄), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Έπειτα από την συγκεκριμένη εξέλιξη, οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με πρόστιμο από 70.000 έως 150.000 ευρώ, με τιμωρία της έδρας τους από δύο έως τρεις αγωνιστικές και με αφαίρεση τριών βαθμών. Όλα αυτά, βέβαια, αν μετά την εκδίκαση της υπόθεσης, η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League κρίνει ότι όντως τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα.

Στην ανακοίνωση της Λίγκας για τις συμπληρωματικές κλήσεις σε απολογία αναφέρονται τα εξής:

A) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

B) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 5719/11-2-2016 Πειθαρχική Δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε κατά την ημερομηνία της 12ης-2-2016, ημέρα Παρασκευή, και ώρα 15:30, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεώς σας, ως προς την ανωτέρω δίωξη του Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, σε δώδεκα (12) ώρες, κατ’ άρθρον 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας: Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου & την ευημερία των δημοτών μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Πύλης που με την ψήφο τους,  έδειξαν …