topontiki

Η 17η Μαΐου είναι μια ιστορική μέρα για το αμερικανικό Κογκρέσο, καθώς για πρώτη φορά έπειτα από μισό αιώνα γίνεται δημόσια ακρόαση με θέμα τα UFO.

 Ενώπιον του Κογκρέσου καλούνται δύο κορυφαίοι αξιωματικοί του στρατού, οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα και θα απαντήσουν σε θέματα που μέχρι σήμερα κρατούνταν ως επτασφράγιστο μυστικό.

Η δουλειά αυτών των δύο αξιωματικών δεν είναι εύκολη, αφού λίγοι μιλούν δημόσια για τέτοια θέματα, πολύ περισσότερο όταν είναι κυβερνητικοί αξιωματούχοι και δεσμεύονται από θέματα απορρήτου.

Ενώπιον της υποεπιτροπής πληροφοριών αντικατασκοπείας του Κογκρέσου θα βρεθούν ο Ρόναλντ Μούλτρι, ο κορυφαίος αξιωματούχος του Πενταγώνου για θέματα αντικατασκοπείας και ο Σκοτ Μπράι, αναπληρωτής διευθυντής της αντικατασκοπείας του Πολεμικού Ναυτικού.

Αναμένεται ότι θα περιγράψουν τις αμερικανικές προσπάθειες για διερεύνηση των περιστατικών με Ανεξήγητα Εναέρια Φαινόμενα (UAP), όπως είναι η κυβερνητική ορολογία για τα UFO.

 «Ο αμερικανικός λαός αναμένει και αξίζει οι ηγέτες του στην κυβέρνηση και στην αντικατασκοπεία να εκτιμήσουν σοβαρά και να απαντήσουν σε οποιονδήποτε δυνητικό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια – ιδιαιτέρως για όσα δεν καταλαβαίνουμε πλήρως», δήλωσε ο βουλευτής Αντρέ Κάρσον.

Η ακρόαση θα είναι δημόσια, αλλά στη συνέχεια θα ακολουθήσει κεκλεισμένων των θυρών ιδιωτική ενημέρωση των βουλευτών, από την οποία δεν θα δημοσιοποιηθούν στοιχεία.

Ο Κρίστοφερ Μέλον, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας αντικατασκοπείας του Πενταγώνου και επικριτής των κυβερνητικών χειρισμών για τα θέματα των Ανεξήγητων Εναέριων Φαινομένων, δήλωσε ότι η πιο σημαντική ερώτηση που πρέπει να τεθεί είναι αν έχει γίνει οποιαδήποτε παρατήρηση τέτοιου ανεξήγητου φαινομένου έξω από την ατμόσφαιρα της Γης.

 «Εάν τα μέλη μπορέσουν να επιβεβαιώσουν εντοπισμό Ανεξήγητων Εναέριων Φαινομένων στο διάστημα, θα γράψουν ιστορία», έγραψε στο προσωπικό blog του ο Κρίστοφερ Μέλον.

Η δημόσια συζήτηση για ιπτάμενους δίσκους, λάμψεις στον ουρανό και παράξενα σκάφη συνεχίζεται εδώ και γενιές. Μάλιστα το 1966 ο τότε βουλευτής των Ρεπουμπλικανών και μελλοντικός πρόεδρος, Τζέραλντ Φορντ συγκάλεσε ακροάσεις για να συζητηθούν οι πληροφορίες για τον εντοπισμό UFO στο Μίσιγκαν, το οποίο είχαν δει περισσότερα από 40 άτομα, μεταξύ των οποίων και αρκετοί αστυνομικοί.

Αξιωματούχοι της Πολεμικής Αεροπορίας είχαν αποδώσει το φαινόμενο σε «έκλυση αερίων», με αποτέλεσμα ο Φορντ να χλευάσει όσους έλεγαν πως είχαν δει κάποιο είδος ιπτάμενου δίσκου.

Αλλά τελικά μερικές δεκαετίες αργότερα, ήρθε η ώρα για  να γίνει συζήτηση για τα UFO στο Κογκρέσο και όσοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει ζωή έξω από την Γη περιμένουν με αγωνία να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις τους ότι κάπου εκεί έξω βρίσκονται τα … ξαδέρφια του ΕΤ.

Πηγή:topontiki.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Λειτουργίες Action Bot αποκτά το mAigov -Δημήτρης Παπαστεργίου: Ο Ψηφιακός Βοηθός αναβαθμίζει την αλληλεπίδραση των πολιτών με το Kράτος

Το mAigov, η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης του ελληνικού Δημοσίου, α…