Brami Parousiasi (1)

Μια βραδιά γεμάτη ποίηση διανθισμένη με χρυσές νότες και μελωδίες αγαπημένων μουσικών διαδρομών, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ στο Παλαιομονάστηρο και στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού των Αγ. Αποστόλων, που μετουσιώθηκε σε ένα γοητευτικό και απαράμιλλο ατμοσφαιρικό ποιητικό σύμπαν, πολλοί συγχωριανοί, συγγενείς, φίλοι & συμμαθητές της κας Ευαγγελής Μπράμη, η οποία στην γενέθλια γη της, παρουσίασε την ποιητική της συλλογή.

Μια ατμοσφαιρική βραδιά ποίησης, μια παράσταση μουσικής και λόγου, μια ρωγμή στο χρόνο, εμποτισμένη με έντονα και ιδιαίτερα φορτισμένα συναισθήματα, όπου η νοσταλγική διάθεση για πρόσωπα και καταστάσεις, είχε την πρωτοκαθεδρία, αγγίζοντας τους πάντες.

Κατά την χθεσινή εκδήλωση, αρχικά, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο συντονιστής της εκδήλωσης κ. Βασ. Παπακώστας, Ειρονοδίκης επί τιμή/Έφορος του κύκλου Ελλήνων Λογοτεχνών Δικαστών/Λογοτέχνης/Μουσικός & Κριτικός, η κα Βιβή Πάλλα, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Παλαιομοναστήρου, ο κ. Νικ. Γουγουλάκης, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, ο κ. Λορέντζο Ντε Τζώρτζιο, Εκδότης, ενώ σχετική επιστολή απέστειλε ο κ. Στ. Μαρούλης πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνών Ηλιούπολης «Το Εργαστήρι».

Για το έργο της κας Μπράμη, την υπό παρουσίαση ποιητική συλλογή, η οποία αποτελείται από τις «Άγουρες Ανατολές» με ποιήματα που έγραψε η ποιήτρια από τις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου μέχρι και το Πανεπιστήμιο, «Στου Ήλιου το Γειτόνεμα», με ποιήματα της  ώριμης ζωή της  και, τέλος, στο «SMS για σένα, μάτια μου» η τεχνολογία συναντά την τέχνη του λόγου με μικρά ποιήματα, μερικά σταλμένα  σε συγκεκριμένους αποδέκτες, μίλησαν ο κ. Βασ. Παπακώστας, η κα Βιβή Πάλλα, ο κ. Γεωρ. Καφές, Εφέτης Δ/κών Δικαστηρίων & συντονιστής του Νομικού Περιοδικού «Διοικητική Δίκη.»

Στη συνέχεια η ποιήτρια και αναμεσοδιαστήματα των χορωδιών, απήγγειλε ποιήματα από την συλλογή της, συνοδεία αρμονίου.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι χορωδία του Συλλόγου Γιναικών Παλ/ήρου υπό την δ/νση του μαέστρου κ. Δημ. Σκότη, καθώς & η δημοτική χορωδία Δ. Παλαμά, υπό την δ/νση του μαέστρου κ. Αχιλ. Μπιμπίλα, την οποία συνόδευσε η μουσική δημοτική ορχήστρα.

Στην ομιλία της η ποιήτρια, ιδιαίτερη συγκινημένη, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κόσμο που γέμισε τη βραδιά με την παρουσία του, ανέφερε χαρακτηριστικά πως…: «Η αποψινή εκδήλωση δεν είναι παρουσίαση βιβλίου, είναι δόσιμο ψυχής. Το Παλαιομονάστηρο για μένα είναι η γενέθλιος γη. Η Ηλιούπολη είναι ο τόπος που με ανέθρεψε. Όμως τούτη η γη είναι ο τόπος, που μαζί μοιραστήκαμε κοινές εμπειρίες.

Νοσταλγίες που δεν φεύγουν ποτέ από την σκέψη μου. Εμπειρίες που δεν χάνονται. Γυρίζω λοιπόν στην γενέθλιο γη και θα ήθελα όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, αυτή η γης να με χωνέψει. Σας ευχαριστώ όλους για την παρουσία σας σ’ αυτή τη γιορτή του πνεύματος.» 

Μεταξύ του κόσμου, παραβρέθηκαν και παρακολούθησε την εκδήλωση η κα Σούλα Βλαχογιάννη, σύζυγος του πρώην βουλευτή και νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, πλαισιωμένη από την οικογένεια του πρώην Αντιδημάρχου Πύλης κ. Θανάση Κωστάκη, καθώς και η δημ. σύμβουλος κα Έφη Μπλατζώνη.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης η κα Μπράμη, στον ίδιο παρέθεσε στους παραβρισκόμενους δείπνο με μπουφέ που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και ποτά, τα οποία η κα Μπράμη παρασκεύασε η ίδια με πολύ μεράκι, ενθουσιάζοντας τους καλεσμένους της.

IMG_8597

IMG_8591

IMG_8590

IMG_8587

IMG_8580

IMG_8578

Brami Parousiasi (21)

Brami Parousiasi (20)

Brami Parousiasi (19)

Brami Parousiasi (18)

Brami Parousiasi (17)

Brami Parousiasi (16)

Brami Parousiasi (10)

Brami Parousiasi (9)

Brami Parousiasi (8)

Brami Parousiasi (7)

Brami Parousiasi (6)

Brami Parousiasi (5)

Brami Parousiasi (4)

Brami Parousiasi (3)

Brami Parousiasi (2)

Brami Parousiasi (15)

Brami Parousiasi (14)

Brami Parousiasi (13)

Brami Parousiasi (12)

Brami Parousiasi (11)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…