eikona4

Με ιδιαίτερη θρησκευτική κατάνυξη την Κυριακή το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, η υποδοχή πιστού αντιγράφου της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος Παναγίας της Παραμυθίας, το πρωτότυπο της οποίας φυλάσσεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους.

Την Ιερά Εικόνα εκόμισε στην πόλη μας ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμ. Εφραίμ και την υποδέχτηκαν οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος , καθώς και οι αρχές του τόπου, ο κλήρος και ο λαός.

Ακολούθως, σχηματίστηκε Λιτανευτική πομπή, όπου υπό την συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της Μπάντας του Δήμου Τρικάλων, η Παναγία της Παραμυθίας, μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων όπου θα παραμείνει μόνιμα.

Στην συνέχεια τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του κ. Ιγνάτιου και συγχοροστατούντος του κ. Χρυσοστόμου και του Ηγουμένου κ. Εφραίμ.

Ο κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε θερμά τον Λαρίσης κ. Ιγνάτιο για την πατρική αγάπη που του δείχνει, τον Καθηγούμενο κ. Εφραίμ για τον κόπο που έκανε να μεταφέρει την Ιερά Εικόνα της Παναγίας μέχρι την πόλη μας, αλλά και τους πατέρες της Μονής Βατοπεδίου για την αγιογράφηση της Εικόνας.

Η Εικόνα της Παναγίας αποτελεί ευλαβική δωρεά του Ουκρανού κ. Ολέγκ Νατόσα, τον οποίο για να ευχαριστήσει ο κ. Χρυσόστομος, του απένειμε το αστέρι του Αγίου Βησσαρίωνος, που αποτελεί την υψίστη τιμή της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης & Σταγών.

Βόπης Αναστάσιος

eikon5 eikon8 eikona1 eikona2 eikona6 eikona7

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Σκοτεινές μεθοδεύσεις για πυρηνικό εργοστάσιο στην Ελλάδα! Καταγγελία των Πράσινων -Οικολογία στην επέτειο του Τσερνομπίλ

Στην υλοποίηση του κρυφού σχεδίου της να λειτουργήσει πυρηνικό εργοστάσιο με ελληνική χρημ…