souidia

Δεκάδες νεαρές νεαρά κορίτσια καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς σε μουσικό Φεστιβάλ στη Σουηδία. Σοκαριστικές μαρτυρίες.

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Σουηδία καθώς τουλάχιστον 35 γυναίκες αλλά και κορίτσια από 12 έως 17 ετών και άνω καταγγέλλουν ότι δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις από αλλοδαπούς στο μουσικό Φεστιβάλ Party in the Park, στο Κάρλσταντ, μια πόλη 250 χιλιόμετρα από τη Στοκχόλμη.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν τα θύματα, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στον συναυλιακό χώρο του φεστιβάλ την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ορισμένα από τα κορίτσια ανέφεραν στις καταθέσεις τους στην αστυνομία, ότι νεαροί αλλοδαποί τις φίλησαν και τις άγγιξαν, σε περιγραφές που θύμιζαν τις αντίστοιχες καταγγελίες για επιθέσεις κατά δεκάδων γυναικών, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία.

Η σοκαριστική μαρτυρία της 17χρονης Αλεξάντρα

Η Daily Mail μεταφέρει τη μαρτυρία μιας 17χρονης, της Αλεξάντρα Λάρσον, η οποία δέχθηκε επίθεση το πρώτο βράδυ του φεστιβάλ, την Παρασκευή. «Ολα στην αρχή ήταν μια χαρά. Ομως μετά το πλήθος άρχισε να μας σπρώχνει προς την σκηνή. Ολοι φέρονταν πραγματικά πολύ άσχημα και οι φίλοι μου είπαν σε δύο αγόρια να κάνουν ησυχία. Οι φίλοι μου απειλήθηκαν από αυτά τα αγόρια που τους απάντησαν ότι θα πεθάνουν. Οι φραστικές επιθέσεις έγιναν χειρότερες. Απομακρυνθήκαμε από αυτά τα αγόρια και αρχίσαμε να παρακολουθούμε τη συναυλία. Εκεί αισθάνθηκα το πρώτο άγγιγμα στα οπίσθια» περιγράφει η 17χρονη και συνεχίζει την αφήγησή της: «Μετά κάποιος με χούφτωσε με πολλή δύναμη. Γύρισα και είπα στην ομάδα των αγοριών που ήταν πίσω μας ότι αυτό που κάνουν δεν είναι σωστό, αλλά δεν ήξερα ποιος το έκανε.Μετά από λίγο ένιωσα το χέρι κάποιου ανάμεσα στα πόδια μου να με αγγίζει στα γεννητικά όργανά μου. Ευτυχώς φορούσα παντελόνι».

Η 17χρονη φώναξε στους νεαρούς που βρίσκονταν από πίσω της να σταματήσουν και μετά μαζί με τις φίλες της αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον συναυλιακό χώρο και δηλώνει ότι ένιωσε τον τρόμο μέσα της όταν αντιλήφθηκε ότι δεν γνώριζε ποιος ήταν ο δράστης της επίθεσης μέσα σε ένα τόσο μεγάλο πλήθος.

Για τους νεαρούς λέει ότι η ηλικία τους ήταν 17 εως 18 ετών και ότι από την εμφάνισή τους έδειχναν ότι δεν ήταν Σουηδοί. Δηλώνει ότι εγκαταλείποντας την συναυλία είδε και άλλα νεαρά κορίτσια να κλαίνε και εκφράζει την πεποίθηση ότι και ατά είχαν πέσει θύματα κακοποίησης: «Δεν ξέρω αν τις είχαν χουφτώσει, αλλά οι περισσότερες πιθανώς να δέχθηκαν επίθεση μπροστά στη σκηνή».

Φρίκη από την αντίδραση των υπευθύνων ασφαλείας

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι έχει ήδη συλλάβει δύο νεαρούς αλλοδαπούς, που ζουν σε κοντινό κέντρο φιλοξενίας παιδιών προσφύγων που δεν συνοδεύονται από γονείς.

Σύμφωνα με τη Σουηδική εφημερίδα «Expressen», η μητέρα ενός κοριτσιού που διαμαρτυρήθηκε στους υπευθύνους ασφαλείας του Φεστιβάλ, έλαβε την απάντηση ότι «αυτά συμβαίνουν συνήθως σε συναυλίες». Η ίδια πηγή αποκαλύπτει επίσης ότι τουλάχιστον 6 κορίτσια από την ίδια παρέα δέχθηκαν επίθεση ταυτόχρονα, ενώ βρίσκονταν μέσα στο πλήθος.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι από τις συνολικά 35 καταγγελίες, οι 24 έγιναν την στιγμή που το φεστιβάλ βρισκόταν σε εξέλιξη και οι υπόλοιπες 11 μετά το τέλος του, την Κυριακή.

Πηγή:thetoc.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…