kotsos-ped copy

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο και Εσωτερικών Π.Κουρουμπλή με την οποία ζητά να διασφαλιστεί η συνέχεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Παρά την προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια, το πρόγραμμα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της υποχρηματοδότησης και της μη διασφαλισμένης εργασίας των 3.500 εργαζομένων, οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους 13 χρόνια τώρα χωρίς διακοπή, σε περίπου 100.000 ωφελούμενους.
Ζητείται από τους αρμόδιους υπουργούς:
 Να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με μόνιμες σχέσεις εργασίας των εργαζομένων στο πρόγραμμα
 Να διασφαλιστούν νομοθετικά οι θέσεις εργασίας των 3.500 εργαζομένων, που με αφοσίωση – παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες – προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη,
 Να υπάρχει σταθερή ροή χρηματοδότησης προς τους φορείς υλοποίησης του προγράμματος,
 Να εξαλειφθούν οι μεγάλες γραφειοκρατικές διαδικασίες που καθυστερούν την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων.
«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται με προχειρότητα και απαξίωση ένας θεσμός που προσφέρει ανακούφιση σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και λειτουργεί ως αντισταθμιστικό μέτρο στη δύσκολη περίοδο που διανύει το κράτος.
Ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, χαρακτηρίζεται μεταξύ άλλων από την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία δομών κοινωνικής φροντίδας.» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κωτσός στην επιστολή του.

Συντάκτης:Μάνια Γκουσιάρη

Πηγή:ert.gr

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…