50c9d4594ad48f7c938913c3aadcfe2a

Ποιους παράγοντες πρέπει να προσέχουν οι ασθενείς με ροδόχρου ακμή

Η ροδόχρους ακμή είναι μία μακροχρόνια φλεγμονώδης δερματοπάθεια, που προκαλεί σπυράκια, πρήξιμο και εμφανή διαστολή στα μικρά, επιφανειακά αγγεία του δέρματος, όπως εξηγεί ο Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος.
Το κλειδί, σύμφωνα με τον ειδικό, είναι να δώσετε μια σωστή συμβουλή στους ασθενείς σας ώστε να προσέχουν τους κάτωθι παράγοντες.
  1. Ήλιος: Οι ασθενείς πρέπει να προστατεύονται με αντηλιακό που θα έχει SPF 30 όλο το χρόνο. Το αντηλιακό τους δεν πρέπει να περιέχει άρωμα. Ενδείκνυται να περιέχει οξείδιο του ψευδαργύρου (zinc oxide) ή/και διοξείδιο του τιτανίου (titanium dioxide). Προστασία απαιτείται και στο ψύχος αλλά και κατά τη διάρκεια της άσκησης.
  2. Στρες: Το στρες μπορεί να προκαλέσει εξάρσεις της ροδόχρου ακμής. Έχει λοιπόν μεγάλη σημασία να διδαχθούν τεχνικές διαχείρισής του.
  3. Καυτά ροφήματα: Σε μερικούς ανθρώπους η ροδόχρους ακμή παρουσιάζει έξαρση όταν πίνουν πολύ ζεστά ροφήματα.
  4. Αλκοόλ: Το κόκκινο κρασί έχει πολλές πιθανότητες να προκαλέσει έξαρση και γενικά να μην γίνετε υπέρβαση των 1-2 ποτών την ημέρα.
  5. Πικάντικα φαγητά: Αν τα πικάντικα φαγητά προκαλούν κοκκίνισμα στο πρόσωπό να προτιμούν τις μετρίως πικάντικες εκδοχές τους.
  6. Προϊόντα περιποίησης: Δεν πρέπει να χρησιμοποιούν στυπτικά σαπούνια και toners και να αποφεύγουν τα προϊόντα περιποίησης που περιέχουν ουσίες οι οποίες πυροδοτούν τη ροδόχρου ακμή. Τέτοιες ουσίες είναι η μενθόλη (menthol), η καμφορά (camphor) και το λαουρυλοθειϊκό νάτριο (sodium lauryl sulfate). Το τελευταίο είναι συχνό στα σαμπουάν και τις οδοντόπαστες.
  7. Μέικ απ: Αν το μέικ απ που χρησιμοποιούν επιδεινώνει τη ροδόχρου ακμή, πρέπει να το αλλάξουν. Να αποφεύγουν το αδιάβροχο μέικ απ και τις «βαριές» βάσεις που δεν απλώνονται εύκολα ή χρειάζονται ειδικό προϊόν για να αφαιρεθούν.
  8. Φάρμακα: Ορισμένα φάρμακα και βιταμίνες μπορεί να επιδεινώσουν τη ροδόχρου ακμή. Σε αυτά ανήκουν, π.χ., ορισμένα φάρμακα για την υπέρταση, για την καρδιά, για το άγχος, τις ημικρανίες, το γλαύκωμα, η βιταμίνη Β3. Να συμβουλευτούν το γιατρό που το έχει συστήσει.

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Πύλη: «Έφυγε» από τη ζωή ο Αλέξανδρος Τζιουβάρας

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας αδελφό και θείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΤΖΙΟΥΒΑΡΑ ΕΤΩΝ 63 Θανόντα κηδεύουμε το …