Arxiki

Με μία όμορφη εκδήλωση, σήμερα το απόγευμα στις 6:30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Δ. Πύλης, έκλεισε ο φετινός κύκλος μαθημάτων για το Κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας Αγ. Νικολάου Πύλης… Το έξοχο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ «Ο εγωιστής γίγαντας», που ενθουσίασε μικρούς & μεγάλους.

Αρχικά την εκδήλωση άνοιξε με σύντομη ομιλία του ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πύλης πατήρ Δημ. Κατσαρός ο οποίος εξήρε τον σπουδαίο & σημαντικό ρόλο των παιδιών στη ζωή μας, λέγοντας μεταξύ άλλων πως: «Ή ελπίδα ήταν, είναι & θα είναι τα παιδιά μας. Τα παιδιά μας, που μας κάνουν να χαμογελάμε, μας κάνουν να νιώθουμε υπερήφανοι, νιώθοντας & κατανοώντας πως αξίζει να είσαι γονιός».

Κατόπιν η κα Νόνη Βασιλείου(κατηχήτρια), αφού ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, καθώς & το Δ. Πύλης για την στήριξή του στην πραγματοποίηση της σημερινής γιορτής, αναφέρθηκε συνοπτικά στην θεατρική παράσταση & τα μηνύματα-διδάγματα που απορρέουν αφειδώς, μέσα από την πλοκή της, με κορυφαίο την δύναμη της «Αγάπης».

Στη συνέχεια την σκυτάλη πήραν τα παιδιά του Κατηχητικού, τα οποία παρουσίασαν τα ίδια την θεατρική παράσταση «Ο εγωιστής γίγαντας», σε συνδυασμό με τον «Ύμνο της Αγάπης» του Απόστολου Παύλου, μαγεύοντας με το υποκριτικό ταλέντο τους, υποβοηθούμενο της παιδικής τους αφέλειας & αγνότητας, το κοινό τους, εκ του οποίου απέσπασαν το βαθύ, ζεστό & παρατεταμένο χειροκρότημά του.

Όσον αφορά το έργο «Ο Εγωιστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ, αποτελεί ένα γοητευτικό παραμύθι για τον εγωισμό και τη μοναξιά. Η συγκινητική ιστορία του γίγαντα που δεν άφηνε τα παιδιά του χωριού να παίζουν στον κήπο του φανερώνει πόσο αργά και με πόσο πόνο μαθαίνει κανείς να αγαπά και να εμπιστεύεται τους άλλους.

Την παράσταση παρακολούθησαν εκτός του κόσμου, ο Αντ/ρχος κ. Θαν. Κωστάκης, η πρόεδρος της Τ.Κ. Πύλης κα Μαρίνα Πανάγου, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λιβαδοχωρίου κ. Γ. Πολυγένης, καθώς & ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύλης κ. Κ. Βοϊτσίδης.

Στο τέλος μοιράστηκαν σε παιδιά & κοινό γλυκά, προσφορά του Δήμου Πύλης, καθώς & η ηχητική κάλυψη, ενώ από την Ενορία Αγ. Νικολάου δωρήθηκαν στα παιδιά ένα βιβλίο του Άγγελου Μπόντσεβ: «Ο χειρουργός Άγιος Λουκάς»(αφηγηματικού χαρακτήρα), καθώς & μία μολυβοθήκη.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε & τους υπόλοιπους συντελεστές της σημερινής εκδήλωσης…

Στο αφηγηματικό κομμάτι της παράστασης βοήθησε η κα Χαρούλα Μπαμπαλιάρη(κατηχήτρια), η επιμέλεια των σκηνικών ήταν της κας Μελανίας Παναγιωτίδου(καθηγήτρια στο Γυμνάσιο Πύλης) & του κ. Στέλιου Παπασπύρου, ενώ σημαντική ήταν & η βοήθεια που πρόσφερε συνολικά η κα Χριστίνα Νικολάου.

 

DSC01394

DSC01395

DSC01396

DSC01398

DSC01399

DSC01400

DSC01401

DSC01402

DSC01403

DSC01405

DSC01406

DSC01407

DSC01408

DSC01409

DSC01410

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…