2189661-656x410

Συνεχίζονται κανονικά οι αιτήσεις για τις 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με την συμπλήρωση των αιτήσεων τους.

Επισημαίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης όσοι τοποθετήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης των Δημοσίων Προσκλήσεων, Νο 9/2017 για  1.639 θέσεις σε υπηρεσίες Ασύλου και  Νο 16/2017 για 7.180 θέσεις σε 34 δήμους.

Οι άνεργοι πρέπει:

  1. Να είναι Έλληνες πολίτες, ή πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. (ν. 2431/1996), ή Βορειοηπειρώτες ή Κύπριοι Ομογενείς ή Ομογενείς αλλοδαποί, που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα Νησιά Ίμβρο και Τένεδο ή ομογενείς εξ Αιγύπτου,, χωρίς να απαιτείται πιστοποιητικό ελληνικής ιθαγένειας, υπό την προϋπόθεση ότι η ιδιότητά τους ως Ελλήνων κατά το γένος και την συνείδηση αποδεικνύεται με άλλους τρόπους (Ν.δ. 3832/1958).

Για τους πολίτες κρατών μελών της Ε.Ε. απαιτείται η γνώση της ελληνικής γλώσσας σε βαθμό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων του οικείου κλάδου, η οποία αποδεικνύεται με πιστοποιητικό ελληνομάθειας (Ν. 2413/1996 άρθρο 10 παρ. 1) που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής γλώσσας: α) ΥΠΕΠΘ Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Αθήνα, τηλ. 210-34 43 384 και β) Καραμαούνα 1, Πλ. Σκρα, Τ.Κ. 551 32 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2313331540 των κατωτέρω επιπέδων:

Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Α2 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.) : Για την Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.)

Β’ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Β1 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.) :Για την Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) μη Διοικητικού Προσωπικού ή και Εργατοτεχνικού Προσωπικού.

Γ’ ΕΠΙΠΕΔΟ/ Β2 ΕΠΙΠΕΔΟ (Σ.Ε.) : Για  την  Κατηγορία Πανεπιστημιακής (Π.Ε.) και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), μη Διοικητικού Προσωπικού και για την Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) Διοικητικού Προσωπικού .

Επίσης, αποδεικνύεται με αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστημιούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54006, τηλ.: 2310/997571-72-76) το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο ελληνικής γλώσσας.

Όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση δεν μπορούν να προσληφθούν πριν από τη συμπλήρωση ενός (1) έτους από την απόκτησή της μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων. Δικαιούνται να είναι υποψήφιοι και όσοι απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια με πολιτογράφηση, αλλά δεν έχει παρέλθει έτος από την απόκτησή της εφόσον μέχρι την απόκτησή της ήταν υπήκοοι κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. Κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (και να διανύουν το 19ο έτος), δηλαδή όσοι έχουν γεννηθεί πριν την 1/06/2000.
  1. Να έχουν την υγεία που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων των ειδικοτήτων που επιλέγουν. Κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και κατά τον χρόνο τοποθέτησης:

α) να μην έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, καθ’ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής. β) να μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κατ’ άλλον νόμιμο τρόπο (άρθρο 43 του Ν.4319/2013) για κακούργημα ή για πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί.

γ) να μην έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.

δ) να μην τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική), υπό επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις

ε) να μην έχουν απολυθεί από θέση δημόσιας υπηρεσίας ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Νομικού Προσώπου του δημόσιου τομέα, λόγω επιβολής της πειθαρχικής ποινής της οριστικής παύσεως ή λόγω καταγγελίας της σύμβασης εργασίας για σπουδαίο λόγο, οφειλόμενο σε υπαιτιότητα του εργαζομένου, αν δεν παρέλθει πενταετία από την απόλυση.

Προκειμένου για ειδικότητες ΥΕ βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού, εξαιρούνται από το κώλυμα οι υποψήφιοι που έχουν εκτίσει την ποινή ή τα μέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί, έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρους.

Σημείωση: Για τους άντρες υποψηφίους δεν απαιτείται εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων. Σε περίπτωση στράτευσης κατά τη διάρκεια της εργασιακής σύμβασης, η σύμβαση εργασίας λύεται αυτοδικαίως.

Όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά των ανέργων υποβάλλονται στον Επιβλέποντα Φορέα ή και στην Υπηρεσία Τοποθέτησης σε ευκρινή φωτοαντίγραφα των πρωτοτύπων εγγράφων, που εκδόθηκαν από τις υπηρεσίες και τους φορείς αυτούς ή των ακριβών αντιγράφων τους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 

Οι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία (1) ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής και να επιλέξουν μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του Παραρτήματος Ι και από ένα (1) μέχρι τρεις (3) Επιβλέποντες Φορείς ή και Υπηρεσίες Τοποθέτησης, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό).

Συμπληρώστε υποχρεωτικά τα παρακάτω πεδία:

  1. ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του/της συζύγου για τους έγγαμους υποψήφιους
  2. αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
  3. ΑΜΚΑ και στοιχεία ανήλικων τέκνων και εξαρτώμενων τέκνων ΑΜΕΑ
  4. είμαι εγγεγραμμένος άνεργος της κατηγορίας ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ»
  5. . είμαι γονέας εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ (ανηλίκου ή ενηλίκου) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, επιλέγοντας την τιμή «ΝΑΙ ή ΟΧΙ».

Η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ του/της συζύγου είναι απαραίτητη για τη διασταύρωση των προστατευόμενων και των ανήλικων τέκνων, ενώ η συμπλήρωση του ΑΦΜ του/της συζύγου είναι απαραίτητη ακόμη και στην περίπτωση που εργάζεται, για τη διασταύρωση του οικογενειακού εισοδήματος και για τη διακρίβωση της επισήμανσης Ι & ΙΙ της παρ.7.2. της παρούσας.

Η ενημέρωση / επικαιροποίηση των προσωπικών στοιχείων όπως email, τηλέφωνο επικοινωνίας κλπ στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ είναι απαραίτητη , προκειμένου να ενημερωθεί με ηλεκτρονική αλληλογραφία από το αρμόδιο ΚΠΑ2, στην περίπτωση που είναι επιτυχών ή καθίσταται επιτυχών από αντικατάσταση.

Η πιστοποίηση της αναπηρίας θα προσκομιστεί κατά τη διαδικασία της υπόδειξης, σε περίπτωση επιλογής του αιτούντος εγγεγραμμένου ανέργου ΑμεΑ βάσει του Οριστικού Πίνακα Κατάταξης Ανέργων, όπως ορίζεται στο 10.3 της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης.

Στην ενότητα «Επιλογή Ειδικότητας» επιλέγει μία (1) μόνο ειδικότητα τοποθέτησης από τις αναφερόμενες στη σχετική λίστα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ Ι, και από ένα (1) μέχρι και τρεις (3 ) Επιβλέποντες Φορείς ή και Υπηρεσίες Τοποθέτησης.

Διόρθωση ή τροποποίηση αιτησης

Διόρθωση ή τροποποίηση ή συμπλήρωση των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων στοιχείων – δικαιολογητικών, έστω και συμπληρωματικών ή διευκρινιστικών, επιτρέπεται με νέες ηλεκτρονικές αιτήσεις, οι οποίες υποβάλλονται σε αντικατάσταση των προηγουμένων ηλεκτρονικών αιτήσεων που ακυρώνονται, μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, και ειδικότερα έως και τις 31/05/2018 και ώρα 12ημεσημβρινή.

  • Όταν ο άνεργος υποβάλλει την ηλεκτρονική του αίτηση, αναγράφονται σε αυτήν ο αριθμός πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής (Κωδικός Αριθμός ηλεκτρονικής αίτησης), καθώς και η ημερομηνία της ηλεκτρονικής αίτησης.

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι δύνανται:

  1. να εκτυπώσουν την ηλεκτρονική αίτηση τους
  2. να σημειώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της ηλεκτρονικής αίτησης (Κωδικός Αριθμός ηλεκτρονικής αίτησης), προκειμένου να αναζητήσουν τη σειρά κατάταξης τους στους Πίνακες Κατάταξης Ανέργων ή τον λόγο αποκλεισμού τους από τον Πίνακα Αποκλειομένων, όταν οι Πίνακες αυτοί αναρτηθούν
  • με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό) στο ΟΠΣ να αναζητήσουν τη σχετική ηλεκτρονική αίτησή τους στο ανωτέρω πρόγραμμα.

8.1.8_Όσοι τοποθετηθούν στο πλαίσιο υλοποίησης της παρούσας Δημόσιας Πρόσκλησης αποκλείονται από τους Οριστικούς Πίνακες ή και τους Προσωρινούς Πίνακες τυχόν επόμενων Δημόσιων Προσκλήσεων Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα έτους 2018.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

  • Στις περιπτώσεις, που οι δυνητικά ωφελούμενοι συμμετέχουν ως άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, προσκομίζουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, συνοδευόμενο από οποιοδήποτε άλλο σχετικό παραστατικό, όπως πρόσφατο εκκαθαριστικό ΔΟΥ, διαζευκτήριο, ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης γονικής μέριμνας, επιμέλειας κ.λπ., από τα οποία προκύπτει ότι είναι αρχηγοί μονογονεϊκής οικογένειας, και έχουν τη φροντίδα / επιμέλεια των προστατευμένων τέκνων τους.

Οι συμμετέχοντες αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών υποχρεούνται να προσέλθουν μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (31/05/2018 και ώρα 15:00) στην κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2), προκειμένου να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά, που αποδεικνύουν την ιδιότητα της μονογονεϊκότητας, αυτοπροσώπως ή μέσω νομίμου αντιπροσώπου (με εξουσιοδότηση).

Σε περίπτωση που οι συμμετέχοντες εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήκουν στην κατηγορία των ΑμεΑ, αλλά δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο του Οργανισμού για ΑμεΑ και είναι εγγεγραμμένοι στο γενικό μητρώο ανέργων, έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν την εγγραφή της ανεργίας τους στο ειδικό μητρώο των ΑμεΑ, με την προσκόμιση της γνωμάτευσης ΚΕΠΑ του Ν. 3863/15.07.2010 (ΦΕΚ 115/τ.Α’/15.07.2010) σε ισχύ, με την οποία να πιστοποιείται το ποσοστό αναπηρίας, το οποίο θα πρέπει να είναι 50% και άνω. Δεν γίνεται δεκτή Απόφαση στην οποία αναφέρεται, ότι το Άτομο με Αναπηρία είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία. Εάν η σχετική γνωμάτευση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας, ο ενδιαφερόμενος προσκομίζει την σχετική αίτηση για επανεξέταση από την αρμόδια Επιτροπή, πριν την ημερομηνία λήξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και συγκεκριμένα την 31/05/2018.

Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι γονείς εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ προσέρχονται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας (31/05/2018) στην κατά τόπο αρμόδια Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) για να προσκομίσουν τα εξής απαραίτητα δικαιολογητικά: α) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και β) ιατρική γνωμάτευση σε ισχύ από την αρμόδια Επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας (του τέκνου), για την πιστοποίηση του ποσοστού αναπηρίας του εξαρτώμενου τέκνου τους.

Ο αρμόδιος χειριστής της Υπηρεσίας (ΚΠΑ2) παραλαμβάνει όλα τα εμπρόθεσμα υποβληθέντα δικαιολογητικά, που κατατίθενται για το κριτήριο μοριοδότησης (αρχηγός μονογονεϊκής οικογένειας), τα ελέγχει και ταυτόχρονα ενημερώνει (για την έγκριση ή μη) του πεδίου «Αρχηγός Μονογονεϊκής Οικογένειας» στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του Οργανισμού, επαληθεύοντας με αυτό τον τρόπο τις πληροφορίες, που έχει συμπληρώσει ο άνεργος.

Στις κατά τόπους αρμόδιες Υπηρεσίες (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ προσέρχονται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και οι γονείς εξαρτώμενου τέκνου ΑμεΑ, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα απαραίτητα δικαιολογητικά, που αφορούν στα κριτήρια μοριοδότησης και κατάταξης αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τα Πληροφοριακά Συστήματα (Π.Σ.) του ΟΑΕΔ, της ΓΓΠΣ και της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.

e-dimosio.gr

Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένε…