isis

Η πιο μακροσκελής «λίστα θανάτου» που έχει δημοσιευτεί ποτέ στο διαδίκτυο περιλαμβάνει για πρώτη φορά ονόματα μη Αμερικανών πολιτών

Το «United Cyber Caliphate» ( ή Islamic State Hacking Division), μία ομάδα hackers που αρέσκεται να αποκαλείται «διαδικτυακός στρατός» του Ισλαμικού Κράτους ανάρτησε στο διαδίκτυο μία λίστα «θανάτου» που περιλαμβάνει τα ονόματα, τις διευθύνσεις και τα emails 8.138 ανθρώπων, γεγονός που την καθιστά ως την πιο μακροσκελή που έχει δημοσιευτεί ποτέ, αλλά και την πρώτη που περιλαμβάνει και ονόματα μη Αμερικανών πολιτών.

Το Vocativ που ασχολείται ενεργά και με την αποκωδικοποίηση μηνυμάτων από το διαδίκτυο, εντόπισε το post, γραμμένο σε αραβικά και αγγλικά, στην υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων «Telegram» (σ.σ. μία από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές σε χώρες της Μέσης Ανατολής που παρέχει στους χρήστες υψηλό επίπεδο κρυπτογράφησης). Μάλιστα, το «United Cyber Caliphate» καλεί στο μήνυμα τους υποστηρικτές του IK να ακολουθήσουν τους στόχους και να τους σκοτώσουν για να πάρουν εκδίκηση για όλους τους Μουσουλμάνους.

Σύμφωνα με το site, τα περισσότερα από τα ονόματα και οι διευθύνσεις που τα συνοδεύουν φέρονται να ανήκουν σε Αμερικανούς, Αυστραλούς και Καναδούς.

Από τα περίπου 7.848 ονόματα που φέρονται να ζουν στις ΗΠΑ, 1.445 διευθύνσεις βρίσκονται στην Καλιφόρνια, 643 στη Φλόριντα, 341 στην Ουάσινγκτον, 333 στο Τέξας, 331 στο Ιλινόις και  290 στη Νέα Υόρκη. Επιπλέον, 312 ονόματα και διευθύνσεις ανήκουν σε πολίτες του Καναδά και 69 σε κατοίκους της Αυστραλίας. Όσο αφορά τους υπόλοιπους, 39 φέρονται να σχετίζονται με ανθρώπους στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ οι υπόλοιπες διευθύνσεις μοιράζονται σε Βέλγιο, Βραζιλία, Κίνα, Εσθονία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Γουατεμάλα, Ινδονησία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Τζαμάικα, Νέα Ζηλανδία, Νότια Κορέα, Σουηδία και Τρίνινταντ και Τομπάγκο.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαριστεί, αν η λίστα που αναρτήθηκε στο Telegram τη Δευτέρα, περιλαμβάνει απόρρητες πληροφορίες για τους ανθρώπους αυτούς ή πρόκειται απλώς για δεδομένα που ήταν ήδη διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί οι λόγοι για τους οποίους έχουν επιλεγεί τα συγκεκριμένα ονόματα καθώς και το αν και με ποιο τρόπο σχετίζονται μεταξύ τους.

Τέλος, το Vocativ αμφισβητεί την ικανότητα του United Cyber Caliphate να αποσπά τέτοιου είδους πληροφορίες, αφού μία πρόσφατη μελέτη του Flashpoint αποδεικνύει ότι η διαδικτυακή ομάδα είναι αναποτελεσματική όσο αφορά την ικανότητα της στο hacking. Σύμφωνα με τη μελέτη, το μοναδικό ταλέντο της οργάνωσης έγκειται απλώς στο να δρέπει τις δάφνες για επιτυχίες άλλων hackers.

Καταλήγοντας, και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είναι σαφές αν η λίστα με τα ονόματα έχει δοθεί στις αρχές και αν οι άνθρωποι αυτοί έχουν ενημερωθεί.

Πηγή:m.lifo.gr με στοιχεία από το Vocativ

 

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…