gn-trikalwn

ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΑΓΩΝΑ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ   Γ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

(Στηρίζεται από το ΠΑΜΕ-Υγείας-Πρόνοιας)

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ  ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 10.00π.μ.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ

 

Η ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων στο Γ. Νοσοκομείο καλούμε όλους τους υγειονομικούς  με οποιαδήποτε σχέση εργασίας,  την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη απεργούν και συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση με τα εργατικά σωματεία του Νομού μας που οργανώνουν την απεργιακή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία στις 10.00π.μ.

Με σύνθημά μας:  Υγειονομικοί, Επικουρικοί, μπλοκάκια, συνεργεία έκαναν γαλέρες τα νοσοκομεία!  Δώστε λεφτά για Πρόνοια –Υγεία, έξω το Κεφάλαιο απ΄τα Νοσοκομεία! Κάτω τα χέρια από την απεργία.

Απεργούμε μαζικά και απαιτούμε:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμιά απόλυση.
  • Μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων χωρίς καμιά εξαίρεση και καθυστέρηση.
  • Έξω οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.
  • Γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στην Υγεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Απεργούμε εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή  μας σε κάθε σχεδιασμό αμφισβήτησης κεκτημένων που κερδήθηκαν με αίμα, για το αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά και επιστημονικά δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο μας δεν σταμάτησαν στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις δημόσιες μονάδες Υγείας και Πρόνοιας με αυταπάρνηση! Πανελλαδικά  πάνω από 14.000!! εργαζόμενους, με διάφορες εργασιακές σχέσεις, στα δημόσια νοσοκομεία( Εργολαβικοί, Καθαριότητα, Σίτιση, Τεχνικούς, Επικουρικοί Γιατροί & Νοσηλευτές, εργαζόμενοι με ΕΣΠΑ,ΟΑΕΔ, ΚΕΛΠΝΟ)που πρόκειται να απολυθούν μέχρι το τέλος του 2018, αφήνοντας πίσω τους τεράστια κενά ζωτικής σημασίας.

Οι υπηρεσίες που εργάζονται είναι άκρως αναγκαίες, υποχρεωτικές και διαρκείς για να λειτουργούν οι χώροι αυτοί σε μόνιμη βάση και με ασφάλεια. Άρα, μόνιμη πρέπει να είναι και η εργασιακή τους σχέση. Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού είναι ελάχιστες κι αυτές που έχουν γίνει ακόμη λιγότερες.

Μέχρι το 2020 στόχος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων σε «αυτοτελείς οικονομικά μονάδες», δηλαδή το κράτος θα διαθέτει όλο και λιγότερα κονδύλια και ο λαός θα πληρώνει δύο και τρεις φορές για την υγεία του. Η Υγεία δεν μπορεί να εξαιρείται από τις λαϊκές ανάγκες.

Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε μαζικά στα αντιλαϊκά μέτρα, παλιά και νέα – 3ης αξιολόγησης και στους σχεδιασμούς του νέου προϋπολογισμού που προβλέπει νέα προνόμια και ενισχύσεις των μονοπωλιακών ομίλων με «ζεστό» χρήμα και παραπέρα χτύπημα του εργατικού-λαϊκού εισοδήματος και των δικαιωμάτων μας, με κλιμάκωση της φοροληστείας και των περικοπών, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ιδιωτικοποιήσεις.

Η συμμετοχή όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα  στην Γενική ΑΠΕΡΓΙΑ την Πέμπτη 14 Δεκέμβρη μπορεί να δώσει απάντηση, μπορεί να αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης του αγώνα.

Load More Related Articles
Load More In Θετταλών Τόπος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…