zoodoxo pigi

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο μέγας αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Ζωοδόχου Πηγής Τρικάλων.

Του Εσπερινού προεξήρχε ο μητροπολίτης Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομος συμπαραστατούμενος από τους ιερείς και τους διακόνους της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της μητροπόλεως αρχιμανδρίτης Ελισσαίος Δουσικιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρεσβείες της Παναγίας, στην αγάπη της, στην προστασία της και στην παρηγοριά που δίνει στους ανθρώπους.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας της «Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής» και της «Παναγίας της Δεξιάς», στους δρόμους πέριξ του ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων και με την συμμέτοχη πλήθους κόσμου.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Τρίκκης απένειμε το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου στον ιεροδιάκονο και μοναχό π. Ιερώνυμο Δουσικιώτη, επιβραβεύοντας αυτόν για την έως τώρα καλή του διακονία και τον προέτρεψε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και αγάπη να διακονεί την Εκκλησία.

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιητικό πολυτεκνικής ιδιότητας μέσω του gov.gr

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένε…