nisteia- copy

Όταν λέμε ότι νηστεύουμε, εννοούμε ότι απέχουμε από τρόφιμα ζωικής προέλευσης όπως το κρέας, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά και τα παράγωγά τους. Την περίοδο της νηστείας αυξάνεται, συνεπώς, η κατανάλωση τροφίμων όπως το ψωμί, τα ζυμαρικά, τα όσπρια, τα λαδερά φαγητά, τα θαλασσινά και φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η νηστεία έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό με την ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης κορεσμένου λίπους (ζωικά λιπαρά) και την παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης τροφίμων πλούσιων σε μονοακόρεστο λίπος (φυτικά λιπαρά) από πηγές όπως το ελαιόλαδο, το ταχίνι, οι ξηροί καρποί (πχ. αμύγδαλα, καρύδια).

Αν η κατανάλωση των τροφίμων αυτών γίνεται σε συνδυασμό με την αυξημένη κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού από τις επιπτώσεις που φέρει η υπερκατανάλωση ζωικού λίπους, με αποτέλεσμα τη μείωση των δεικτών της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, αλλά και την απώλεια βάρους.

Πηγη:topnews.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…