gymno soma

(φωτό:ANTHONY DELMUNDO/NEW YORK DAILY NEWS)

ο «Body Notes» είναι μια γιορτή body painting που τιμά το ανθρώπινο σώμα σε κάθε μορφή του 

Π άνω από 100 γυμνοί άντρες και γυναίκες κατέκλυσαν το απόγευμα της Παρασκευής την Times Square στη Νέα Υόρκη, βαμμένοι με διάφορα χρώματα από την κορυφή μέχρι τα νύχια, προκειμένου να γιορτάσουν και να τιμήσουν το ανθρώπινο σώμα και τη διαφορετικότητά του.

Στο «Body Notes», μια δωρεάν εκδήλωση με εμπνευστές τους καλλιτέχνες Andy Golub και Matthew Chavez, συμμετέχουν εθελοντικά και πρωταγωνιστούν άνθρωποι κάθε ηλικίας, φυλής και σωματότυπου, που δέχονται να καλύψουν τα κορμιά τους με μπογιά στην προσπάθεια να μεταδώσουν το μήνυμα των καλλιτεχνών για αποδοχή και θετική στάση απέναντι στο ανθρώπινο σώμα.

«Όλοι νομίζουν πως το να είσαι γυμνός είναι πολύ σπουδαίο αλλά στην πραγματικότητα απλώς έτσι είμαστε. Όταν το ζήσεις όλο αυτό, αμέσως καταλαβαίνεις πως τελικά δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα», λέει ο 44χρονος Golub από την Καλιφόρνια, που κρύβεται πίσω από ένα αντίστοιχο event που είχε διοργανωθεί τον περασμένο Νοέμβριο σε σταθμό του μετρό.    Άντρες και γυναίκες, μικρής και μεγαλύτερης ηλικίας, χρωμάτισαν ο ένας τον άλλον με κίτρινη, πορτοκαλί και μπλε μπογιά και στη συνέχεια οι δύο καλλιτέχνες έγραψαν πάνω τους μηνύματα.

«Ποτέ δεν έχω νιώσει πιο ζωντανή στη ζωή μου. Ήταν σαν ένεση αδρεναλίνης να στέκομαι μπροστά σε τόσους ανθρώπους και να μην με νοιάζει τι πιστεύουν για μένα», λέει η 20χρονη Amanda Cerami από το Μπρούκλιν, που στο στήθος της έγραψε το μήνυμα «exist in this reality».   Εκατοντάδες άνθρωποι σταμάτησαν για να δουν από κοντά και να φωτογραφίσουν τα γυμνά μοντέλα «της διπλανής πόρτας», που πόζαραν περήφανα και περπάτησαν όλοι μαζί στους γύρω δρόμους φωνάζοντας μηνύματα υπέρ του ανθρώπινου σώματος σε κάθε μορφή του.

Εκτός από απλούς πολίτες, στην πρωτοβουλία της οργάνωσης Human Connection Arts, συμμετείχαν και επαγγελματίες-μοντέλα που εργάζονται, ωστόσο, σε πρακτορεία τα οποία δεν περιορίζονται σε έναν μόνο συγκεκριμένο τύπο γυναίκας ή άνδρα που πρέπει να έχει απαραιτήτως τέλειες αναλογίες.

«Πρέπει να νιώθεις άνετα με το σώμα σου κι αυτό ακριβώς πρεσβεύει η συγκεκριμένη γιορτή», λέει ένας από τους συμμετέχοντες.    EPA/JUSTIN LANE   JUSTIN LANE/EPA   EPA/JUSTIN LANE   EPA/JUSTIN LANE   EPA/ALBA VIGARAY   EPA/ALBA VIGARAY   EPA/ALBA VIGARAY   EPA/ALBA VIGARAY   EPA/ALBA VIGARAY   EPA/ALBA VIGARAY

lifo.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…