lyk

Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Ποιμενικός απέδειξε την αξία του, μυρίζοντας το πολεμικό αέριο, κάνοντας σκοπιά και βοηθώντας στην αναζήτηση και διάσωση.

Περιγραφή

 Ο Γερμανικός Ποιμενικός έχει συμπαγές, δυνατό και μυώδες σώμα, με καλές αναλογίες και πολλή χάρη. Το κεφάλι είναι σφηνοειδές και τα αυτιά στητά, ενώ τα μάτια είναι αμυγδαλωτά και σκουρόχρωμα. Έχει μακριά ουρά και το τρίχωμά του είναι μετρίου μήκους και αποτελείται από δύο στρώματα, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Το εξωτερικό στρώμα είναι παχύ, ίσιο και σκληρό και το χρώμα του μαύρο με καφέ-κόκκινα, καφέ, μαύρα, ή ανοικτά γκρι σημάδια.

Ιστορία

 Στο τέλος του 19ου αιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ ικανό, εργαζόμενο σκυλί, εκτροφείς εκλεκτών γερμανικών ποικιλιών τσοπανόσκυλων από την κεντρική και τη νότια Γερμανία διασταύρωσαν αυτές τις ποικιλίες με το κόλεϊ, εξ αίματος πρόγονο, και οδήγησαν σε μια από τις ευρύτατα αναγνωρισμένες και δημοφιλέστερες ράτσες στον κόσμο, τον σύγχρονο Γερμανικό Ποιμενικό. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Ποιμενικός απέδειξε την αξία του, μυρίζοντας το πολεμικό αέριο, κάνοντας σκοπιά και βοηθώντας στην αναζήτηση και διάσωση. Το αρχέτυπο του εργαζόμενου σκύλου, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι σήμερα η υπ’ αριθμόν ένα ράτσα στον κόσμο, χάρη στην ομορφιά και την προσαρμοστικότητά της. Αυτή η ράτσα έχει τρομερή ενέργεια και αντοχή και χρησιμοποιείται ως οδηγός τυφλών.

Υγεία

 Όπως σε αρκετές μεγάλου μεγέθους ράτσες, το Γερμανικό Ποιμενικό είναι επιρρεπή στην κληρονομική πάθηση της δυσπλασίας του ισχίου και του αγκώνα. Ακόμη συνηθισμένες παθήσεις είναι ανωμαλίες στο αίμα, πεπτικά προβλήματα, επιληψία, χρόνιο έκζεμα και δερματικές αλλεργίες.

Περιποίηση

 Το τρίχωμά του μαδάει όλο το χρόνο. Είναι καλό να χτενίζετε καθημερινά, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της βαριάς τριχόπτωσης, για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ένταση του φαινομένου. Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι ο σκύλος έχει αρκετή φαγούρα κατά την περίοδο αυτή λόγω των νεκρών τριχών που παραμένουν στο σώμα, και ένα σχολαστικό χτένισμα σίγουρα θα τον ανακουφίσει.

Άσκηση

 Ο γερμανικός ποιμενικός είναι μια ισχυρή και αθλητική φυλή και χρειάζεται πολύ άσκηση. Μια μεγάλη αυλή για τρέξιμο ή καθημερινούς περιπάτους με τον ιδιοκτήτη τους θα τους κρατήσει υγιείς και ισχυρούς. Λόγω της νοημοσύνης τους, αγαπούν τις πρόκλησεις και θα τα πάνε αρκετά καλά σε πολλές διαφορετικές δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης ευκινησίας, της καταδίωξης και της κατάρτισης υπακοής. Εκτός από την παροχή της διανοητικής πρόκλησης που χρειάζεται αυτό το σκυλί, αυτές οι δραστηριότητες εξασφαλίζουν ότι παίρνει την κατάλληλη άσκηση, επίσης.

Προσωπικότητα

Ο Γερμανικός Ποιμενικός έχει ευδιάκριτη προσωπικότητα. Είναι βέβαιοι και ισχυροί στη συμπεριφορά τους καθώς επίσης και στην εμφάνισή τους. Είναι τολμηροί, αλλά επίσης πιστοί και προστατευτικοί. Είναι εξαιρετικά πρόθυμοι, ιδιαίτερα μόλις καθιερωθείτε ως «ο αρχηγός». Ένας γερμανικός ποιμενικός θα παλέψει μέχρι το θάνατο για τη ζωή του ιδιοκτήτη του και είναι αρκετά ισχυρός που μπορεί να κερδίσει τη μάχη.
Μπορούν να εμφανίζονται κάπως σε απόσταση, ιδιαίτερα με τους ξένους, και παίρνουν το χρόνο τους για να γνωρίσουν νέους ανθρώπους. Αυτό το σκυλί είναι απίστευτα άγρυπνο – δεν του ξεφεύγει ποτέ τίποτα που συμβαίνει γύρω του, το οποίο είναι ένας από τους λόγους που αυτή η φυλή είναι τέλειος φύλακας. Μόλις δεθούν με τον ιδιοκτήτη, πρόκειται για έναν θαυμάσιο σύντροφο.
Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται αυτήν την φυλή ως απλό φύλακα ή σκυλί της αστυνομίας, αλλά είναι πραγματικά πολύ καλά σκυλιά για οικογένεια εάν εκπαιδεύονται κατάλληλα. Είναι πιστοί και προστατευτικοί, αλλά και γλυκοί και αγαπούν τις οικογένειές τους. Είναι πολύ καλοί με τα παιδιά και τα πάνε αρκετά καλά με άλλα κατοικίδια ζώα στο σπίτι. Δεν επιθυμούν να αφεθούν μόνοι τους για μεγάλες χρονικές περιόδους, έτσι πρέπει να τους αφήνετε να αλληλεπιδρούν με την οικογένεια τους σε κανονική βάση.
Αυτή η φυλή έχει μία πολύ ήρεμη και σταθερή προσωπικότητα, έτσι μόλις εκπαιδευθούν, μπορούν να στηριχθούν για να συμπεριφερθούν κατάλληλα οπουδήποτε τους παίρνετε. Το σώμα και η δύναμη του γερμανικού ποιμενικού το καθιστούν ιδανικό σκυλί για εργασία και έχουν χρησιμοποιηθεί για χρόνια όπως εργαζόμενα σκυλιά. Χρησιμοποιούνται συχνά για την αστυνομία, ως σκυλιά ασφάλειας, ως ποιμενικοί, ως σκυλιά για τους τυφλούς και κωφούς και ως στρατιωτικά σκυλιά. Η νοημοσύνη αυτού του σκυλιού, η αίσθηση της μυρωδιάς και η ηθική εργασίας τον καθιστούν ιδανικό σε οποιοδήποτε στόχο που θα επιλέξετε να τον εκπαιδεύσετε.

Εκπαίδευση

Ο γερμανικός ποιμενικός είναι μια από τις ευφυέστερες ράτσες και ένα από το ευκολότερα σκυλιά στην εκπαίδευση. Η κατάρτιση πρέπει να αρχίσει σε μια νεαρή ηλικία και πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπομονή και συνέπεια. Επειδή είναι τόσο ευφυείς, είναι σημαντικό να εκπαιδευθούν σταθερά από την αρχή. Εντούτοις, η υπερβολικά σκληρή διόρθωση θα κάνει το σκυλί επίμονο και σκόπιμο, έτσι είναι καλύτερα να είστε υπομονετικοί και να εγκωμιάζετε τις καλές προσπάθειές του.
Αυτή η φυλή είναι τόσο ευφυής και απολαμβάνει έτσι μια διανοητική πρόκληση ότι μπορούν να εκπαιδευθούν για να κάνουν σχεδόν τίποτα ένα γεγονός ότι αποδεικνύεται από τις πολλές εργασίες είχαν κατά τη διάρκεια των ετών. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι οι γερμανικοί ποιμενικοί είναι μόνο επιθετικοί φύλακες, αλλά αυτή η συμπεριφορά είναι το αποτέλεσμα εκπαίδευσης.
Ένα γερμανικός ποιμενικός θα είναι πάντα προστατευτικός της οικογένειάς του και θα είναι πάντα προσεκτικός έναντι των ξένων, αλλά δεν είναι επιθετικοί από τη φύση τους.
Πηγή: dogscity.gr
Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Νέους δρόμους συνεργασίας στα αγροτικά προϊόντα ανοίγει η συνάντηση Αυγενάκη με τον Κινέζο ομόλογό του

Συμφωνίες για ανάληψη πρωτοβουλιών που θα εμβαθύνουν τις σχέσεις Ελλάδας – Κίνας στο…