2

Θα το έχετε ίσως ακούσει ή διαβάσει κάπου ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί λόγο να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ με άδειο στομάχι. Το πιο πιθανό είναι να σας το έχει πει παλιότερα κάποιος διαιτολόγος, αν είχατε ποτέ επισκεφτεί κάποιον.

Κι αν εσείς τότε δεν δώσατε και μεγάλη σημασία, ίσως θα ήταν καλό να αναθεωρήσετε,μιας και είχε πέρα για πέρα δίκιο. Ας δούμε γιατί, απλά και κατανοητά στο σύντομο άρθρο που ακολουθεί.

Γιατί δεν πρέπει να πηγαίνω για ψώνια νηστικός

Ο λόγος είναι απλός. Όταν ψωνίζετε με άδειο στομάχι θα δείτε ότι οι αγοραστικές σας επιλογές είναι πέρα για πέρα διαφορετικές από αυτές που θα κάνατε σε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας (που δεν θα θέλατε να φάτε ότι κινείται).

Οι αυθόρμητες αγορές, δηλαδή οι αγορές που δεν είχατε σκοπό να κάνετε πριν μπείτε στο σούπερ μάρκετ, λειτουργούν καλύτερα στους πεινασμένους καταναλωτές. Οι αγορές αυτές συνήθως αφορούν προϊόντα όπως γαριδάκια, σοκολάτες, γκοφρέτες, πατατάκια και ένα σωρό ακόμη μικροπράγματα.

Για αυτό και αν έχετε προσέξει στα πιο πολλά καταστήματα σχεδόν πάντα, τόσο τα αλμυρά σνακ, όσο και οι σοκολάτες και άλλα γλυκά είναι τοποθετημένα σχετικά κοντά στα ταμεία, και άρα στην είσοδο.

Σε κάθε περίπτωση, το να μπείτε πεινασμένος σε έναν χώρο με πολλές όχι και τόσο υγιεινές επιλογές, θα έχει ως αποτέλεσμα να κάνετε ορισμένες πολύ κακές επιλογές από διατροφικής άποψης.

Επίσης, το πιο πιθανό είναι πως θα σας οδηγήσει και στο να αγοράσετε και πιο πολλά πράγματα από ότι είχατε σκοπό αρχικά, και συνεπώς να ξοδέψετε και πολύ περισσότερα χρήματα. Οπότε μπορούμε να πούμε ότι κατά κάποιον τρόπο είναι διπλό το κακό.

Επομένως, πολύ απλά, αν θέλετε να προσέξετε λίγο το βάρος σας ή τις διατροφικές σας επιλογές ή αν θέλετε απλά να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα από τις αγορές σας, τότε δεν πρέπει ποτέ και για κανέναν λόγο να πηγαίνετε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ ή αλλού πεινασμένοι.

Αποφύγετε να ψωνίζετε κουρασμένοι ή όταν βαριέστε

Φυσικά τα ίδια ακριβώς ισχύουν όχι μόνο όταν πεινάμε, αλλά και όταν είμαστε πολύ κουρασμένοι ή όταν απλά βαριόμαστε. Και σε αυτές τις περιπτώσεις καλό θα ήταν να αποφύγουμε τα ψώνια, γιατί οι επιλογές μας θα είναι ανάλογες.

 αποφύγετε να πηγαίνετε για ψώνια όταν είστε κουρασμένοι ή όταν βαριέστε
Για αυτόν τον λόγο, όσο κι αν ακούγεται βολικό και ωραίο να πάτε για ψώνια αμέσως μετά την δουλειά και μετά να πάτε στο σπίτι σας μια και καλή για να φάτε και να ξεκουραστείτε, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.

Καλές και προσεκτικές αγορές!

coolweb.gr

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…