pame

pame 1

24ωρη απεργία  14 Νοέμβρη  στα Δημόσια Νοσοκομεία

Διεκδικούμε:

Μαζικές προσλήψεις – Αυξήσεις και Δωρεάν Υγεία.

Σταθερή & Μόνιμη Δουλειά για όλους!

ΟΧΙ σε Εργολάβους και Ατομικές Συμβάσεις

την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι και γιατροί στα Δημόσια Νοσοκομεία κινητοποιούνται για την άθλια κατάσταση της υγείας,  το τσάκισμα των μισθών, την αύξηση της φορολογίας, τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να κατασκευάσει μια «μαγική εικόνα», με υποσχέσεις για «αντιστροφή της πορείας» και «επιστροφή στην κανονικότητα»

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών(η παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας),καλούμε όλους τους Υγειονομικούς να συμμετέχουμε στην  24 ωρη απεργία 14 Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση στις 9.30π.μ. στην Πλ. ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ.

         Ιδιαίτερα, απευθυνόμαστε στους επικουρικούς, τους εργολαβικούς και τους μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ συναδέλφους, που επιπλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της απόλυσης.

Φαρμάκι για τους εργαζόμενους και ασθενείς η αντιλαϊκή πολιτική σε Υγεία – Πρόνοια. Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα σε Υγεία Πρόνοια, προετοιμάζουν το έδαφος, παίρνοντας μέτρα όπως:

–Μείωσαν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες μονάδες υγείας κατά 350 εκατ. ευρώ και τον ΕΟΠΥΥ κατά 226 εκατ. ευρώ για το 2018

–Επεκτείνουν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, δηλαδή δουλειά με ημερομηνία λήξης και μειωμένα δικαιώματα, όπου οι εργαζόμενοι πληρώνονται κυρίως από  τα έσοδα των νοσοκομείων και προγράμματα του ΟΑΕΔ (δηλαδή από τις εισφορές μας).

–Συνεχίζουμε να έχουμε απώλειες στους μισθούς, λόγω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών, και ετοιμάζουν νέα μεγάλη μείωση με τη μείωση του αφορολόγητου.

–Αρνούνται να εντάξουν στα ΒΑΕ χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες και αποκλείουν πολλούς ακόμα και από την καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος.

–Διατηρούν την κατάργηση ολόκληρων νοσοκομείων, κλινικών,  κέντρων υγείας κλπ,, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και προχωρούν σε ανάπτυξη τμημάτων με κριτήρια τα έσοδα

Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χωρίς να καταργήσει ούτε ένα μνημονιακό μέτρο, βαθαίνει την ιδιωτικοποίηση και την εμπορευματοποίηση, γιατί αυτό επιτάσσει η στρατηγική του κεφαλαίου και της ΕΕ, για αύξηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και μεγαλύτερη απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη για παροχή υψηλών προδιαγραφών, δωρεάν υπηρεσιών Υγείας για όλους.

         Στις «υποσχέσεις τους» απαντάμε με τις διεκδικήσεις μας για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Αναμόρφωση του Οργανισμού ώστε να αντιστοιχεί στις πραγματικές ανάγκες.
  • Να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις: επικουρικοί, με ατομικές συμβάσεις(στην καθαριότητα)μέσω ΟΑΕΔ, μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, εργολαβικοί.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.
  • Να μην περικοπεί το ανθυγιεινό επίδομα. Να επεκταθεί και να ενταχθούν στα ΒΑΕ ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες. Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.
Load More Related Articles
Load More In Εργασία - Απασχόληση
Comments are closed.

Check Also

Αγ. Προκόπιος: «Έφυγε» από τη ζωή η Σοφία Μπλάτσα

ΚΗΔΕΙΑ Την αγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία ΣΟΦΙΑ ΜΠΛΑΤΣΑ ΕΤΩΝ 103 Θανούσα κη…