gard Arxi

Η Ομάδα Γυναικών Γαρδικίου η ΜΑΡΟΥΣΙΑΝΑ «αποχαιρέτησε» για φέτος το καλοκαίρι το Γαρδίκι με μια όμορφη εκδήλωση στην πλατεία πίσω από την Εκκλησία. Μέλη τη ομάδας, χωριανοί και φίλοι συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί και συμμετείχαν στη «βραδιά πίτας».
Με παρέα το φεγγάρι και την παραδοσιακή μουσική γευτήκαμε τις παραδοσιακές βλάχικες πίτες τις οποίες ετοίμασαν οι κυρίες της Ομάδας (πλαστό με τσουκνίδες από την Σπανούρα, τραχανόπιτα, τυρόπιτα, χορτόπιτα κ.α.). Έκπληξη για όλους το κατσαμάκι συνοδευόμενο με «γαλοτύρι», (ένα καθαρά βλάχικο φαγητό). Δεν έλειψε ο χορός και το τραγούδι με παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας.

Οι «ΜΑΡΟΥΣΙΑΝΕΣ» παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο, δήλωσαν αποφασισμένες ότι η Ομάδα θα εξακολουθήσει να έχει δυναμική παρουσία μέσα από δράσεις και συμμετοχές με σκοπό την προβολή των τοπικών παραδόσεων. Και σε πείσμα των καιρών οφείλουμε να διατηρήσουμε ενεργή τη συμμετοχή μας κάθε συλλογική δράση. Γιατί κάθε πολιτιστικός φορέας αποτελεί δύναμη αντίστασης στην πολιτιστική αλλοτρίωση και ο ρόλος του στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι θεμελιακός. Γι’ αυτό ακριβώς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους αξίζει την υποστήριξη από όλους μας.

Ευχαριστούμε ακόμη μια φορά τις κυρίες και τους κυρίους που συμμετείχαν σε όλες τις εκδηλώσεις μας, τον πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος κ. Αρη Αλεξίου, τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Πύλης κ. Κων. Ούτρα, την Αδελφότητα Γαρδικιωτών Αθηνών και Πειραιώς, την εταιρία LAFARM (οικ. Ευάγγελου Πλεξίδα), την βιομηχανία γάλακτος Αφών Σαράντη, την βιομηχανία Γάλακτος Τρίκκη, την κ. Σταυρούλα Λιαγκούμη για την προσφορά της σε λουλούδια, τον χοροδιδάσκαλο κ. Θανάση Παπαγεωργίου, το χορευτικό τμήμα της Ομάδας μας, τον Απόστολο Μπαταγιάννη (Ματαούφα), τον Γιάννη τον Αλβανό, καθώς και τον Δικηγόρο κ. Αχιλλέα Λέρα.

Ευχόμαστε υγεία προσωπική, οικογενειακή, να έχουμε καλό χειμώνα και με την βοήθεια της Παναγίας μας, του χρόνου να ανταμώσουμε και πάλι το όμορφο χωριό μας.

Ομάδα Γυναικών Γαρδικίου η Μαρουσιάνα

gardiki (2)

gardiki (3)

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…