xarbea

«Από μικρή μου άρεσε να γεύομαι  τη μυρωδιά των βιβλίων. Την πρώτη μέρα που πήγαινα σχολείο και έπαιρνα τα βιβλία ήταν η καλύτερη μου. Ποτέ δεν πίστευα  ότι η μυρωδιά ενός βιβλίου θα με συντρόφευε για μια ζωή!

Θα με χαλάρωνε, θα με γέμιζε με γνώσεις και αργότερα αυτή η τόσο ευχάριστη μυρωδιά του χαρτιού θα με ενέπνεε να γράψω και η ίδια ένα βιβλίο!

Τα καλά και νόστιμα φαγητά τα ξεχωρίζεις   από την εμφάνιση  (όραση) και μυρωδιά( όσφρηση). Στα βιβλία προστίθενται και οι άλλες τρεις αισθήσεις της  αφής, της ακοής και της γεύσης! Η αφή π.χ. όταν το βιβλίο είναι γυαλιστερό και λείο είναι για να αγγίζει απαλά τις ευαίσθητες χορδές της ψυχής.

Και η ακοή  για να ακούς αυτό που θέλει να σου διδάξει, όλα εκείνα τα μηνύματα που θέλει να σου  περάσει  και τέλος η γεύση για να απολαμβάνεις κάθε λέξη του , κάθε του παράγραφο… Μπουκιά , μπουκιά να φτάνουν στον ουρανίσκο του μυαλού σου οι λέξεις που συνθέτουν το κείμενο. Οι λέξεις για ένα συγγραφέα είναι το κέντημα της ψυχής του.

Και εγω νιώθω να κεντώ όσα έχω να πω με λέξεις, φράσεις που γίνονται ολόκληρα βιβλία παραμύθια και μυθιστορήματα. Μετά λοιπόν την απόχη της Ανδριάνας και τη Ζαφειρένια την κόρη του πυροσβέστη ( παραμύθια)  καθώς και τις ένοχες γόβες μυθιστόρημα. Το μυστικό του κλειστού δωματίου είναι μια κατάθεση ψυχής  που ξεκινάει να μιλάει για τη ζωή μιας συγγραφέα.

Ξεκινώντας με κάποια αληθινά στοιχεία όσο προχωρά το βιβλίο αφήνω τη φαντασία  να  οργιάζει  και να αγγίζει ακόμα και στοιχεία αστυνομικού μυθιστορήματος την ηρωίδα την Αλεξάνδρα να βασανίζεται και να παλεύει με την ίδια της τη ζωή, τη μοίρα και τα όνειρα της. Ποιος θα νικήσει άραγε και πόσο δυνατή είναι η Αλεξάνδρα για να μπορέσει να ξεφύγει από τα σκληρά γρανάζια του πεπρωμένου».

Ιωάννα Χαρμπέα/Συγγραφέας

Το παρακάτω βίντεο είναι το τρέιλερ της ιστορίας.

 

Load More Related Articles
Load More In Videos
Comments are closed.

Check Also

Με πολύ κέφι οι «Λαζαρίνες», μάγεψαν με την ερμηνεία τους, στην εκδήλωσή τους στην Πύλη (βίντεο/φωτό)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι & φέτος οι «Λαζαρίνες», από τη δημοτική Σχολή του Δήμου Πύλης, σ…