oura-ok

Μια ουρά μήκος 18 εκατοστών που προεξείχε χαμηλά στη μέση ενός 18χρονου στην Ινδία και την κρατούσε μυστική για όλη του τη ζωή, αφαίρεσαν με χειρουργική επέμβαση νευροχειρουργοί.

Σύμφωνα με την Indian Express και το RT, o 18χρονος και οι γονείς του είχαν αποκρύψει το «ελάττωμα» από τους γιατρούς κατά τη γέννησή του καθώς και από άλλους, φοβούμενοι τον κοινωνικό στιγματισμό και τη δεισιδαιμονία που συνδέεται με μια τέτοια ανάπτυξη.

Σε προηγούμενες περιπτώσεις, μωρά που γεννήθηκαν με ουρές στην Ινδία, χαιρετίστηκαν ως μετενσαρκώσεις του Πιθήκου Θεού, Hanuman.

Ωστόσο, όταν η ουρά μεγάλωσε και ασκούσε πλέον πίεση στο κάτω μέρος της πλάτης του αγοριού, η κατάσταση ήταν πολύ οδυνηρή για τον νεαρό, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια καθώς δεν μπορούσε πλέον να κοιμηθεί ή να καθίσει άνετα.

«Όταν το μέγεθος της ουράς μεγάλωσε και το οστό που αναπτυσσόταν μέσα σε αυτή, η ουρά άρχισε να πιέζει την πλάτη στο αγοριού. Ήταν αισθητικά και ψυχολογικά ενοχλητικό για τον ίδιο. Ως εκ τούτου, οι γονείς του απευθύνθηκαν σε εμάς» εξήγησε ο επικεφαλής του τμήματος νευροχειρουργικής, δρ. Pramod Giri.

Το ελάττωμα, το οποίο υπήρχε κατά τη γέννησή του, μπορεί συνήθως να διορθωθεί χειρουργικά κατά τους πρώτους μήνες ζωής, αν δοθεί η κατάλληλη ιατρική φροντίδα. Μακροπρόθεσμα, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ουροδόχο κύστη ή το έντερο και να επηρεάσει τη λειτουργία των ποδιών.

koutipandoras.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Το Σάββατο 27/4 & στα Τρίκαλα, η Ημερίδα «Αγροδιατροφή και Τουρισμός-Πολιτισμός», από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας  και το Περιφερειακό Συμβούλιο  Έρευνας και Καινοτομίας, σας  προσ…