Skrekas KY Pylis (1)

Ύστερα από αίτημα του Δ/ντή του ΚΥ Πύλης κ. Ιωάννη Κουτσονάσιου, την σύμφωνη γνώμη της 5ης ΥΠΕ & τις συντονισμένες ενέργειες του Υπουργού Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ Πύλης, αποκτούν πλέον το δικό τους σπίτι.

Πρόκειται για έναν οικίσκο 25τμ, πλήρως εξοπλισμένο, ο οποίος τοποθετήθηκε στην δυτική πλευρά του χώρου του ΚΥ Πύλης, αλλά & ένα στέγαστρο για το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Πύλης, το οποίο κι αυτό κατασκευάστηκε στον ίδιο χώρο του Κέντρου Υγείας Πύλης.

Επί τούτου & μια σειρά άλλων ζητημάτων, επισκέφθηκε την Πύλη & το Κέντρο Υγείας, ο Υπουργός Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ο οποίος περιηγήθηκε στους χώρους εγκατάστασης των δύο κατασκευών, από τον Δ/ντή του ΚΥ Πύλης κ. Ι. Κουτσονάσιου, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κ. Μαράβα, του Υποδιοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στ. Ελλάδας κ. Ηλία Τσιαούση, των επικεφαλής των δύο παρατάξεων της Αντιπολίτευσης κ.κ. Θ. Χήρα & Β. Τσιούτσια, του προέδρου της ΤΚ Πύλης κ. Βασ. Κανέλα, του δημ. συμβούλου κ. Ευαγγ. Κουτή και φυσικά των ανθρώπων του ΕΚΑΒ Πύλης, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον Υπουργό για την συνδρομή του στις δύο κατασκευές.

Μιλώντας στο PyliNews.gr, ο Υπουργός κ. Σκρέκας δήλωσε ικανοποιημένος από την όλη εξέλιξη και για άλλη μια φορά είπε ότι είναι στο πλευρό της Δ/σης & των εργαζομένων του ΚΥ Πύλης.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε και στο φράγμα Μεσοχώρας, λέγοντας πως η υλοποίηση του φράγματος της Μεσοχώρας, αποτελεί δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και προχωρά κανονικά. Τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται η έκδοσης της άδειας εγκατάστασης του εργολάβου, θεωρώντας πως στο 1ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους θα ξεκινήσουν οι πρώτες εργασίες εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης, τονίζοντας πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την μετεγκατάσταση των κατακλυζομένων της Μεσοχώρας, στο νέο χώρο υποδοχής, με όλα τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε το Καλοκαίρι του 2024 που αναμένεται να γίνει και η έμφραξη, να είναι όλα έτοιμα.

Σχετικά με το φράγμα της Πύλης ο Υπουργός ανέφερε πως είναι ένα θέμα για το οποίο υπάρχει στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Κ. Μαράβα και εξετάζονται όλα τα θέματα που θα το καταστήσουν «ώριμο» για την υλοποίησή του.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του Υπουργείου του & αφορά στην Αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης με την τοποθέτηση «έξυπνων», (ψηφιακών δηλ.) υδρομετρητών, για το οποίο και ο Δ. Πύλης υπέβαλλε μελέτη, λέγοντας πως αναμένεται η αξιολόγηση των μελετών και μέσα από αντικειμενικά κριτήρια  αξιολόγησης, θα γίνει και μια ιεραρχική επιλογή.

Ο κ. Κουτσονάσιος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Δ/ση του ΔΕΔΔΗΕ & τον Υπουργό κ. Σκρέκα, για την δωρεά αυτή, την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις εργασίες ανάπλασης στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου & τον Δήμο, δηλώνοντας παράλληλα πως κι από πλευράς Δ/σης & από πλευράς προσωπικού, γίνεται αγώνας για την καλλίτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο Υπ/τής της 5ης ΥΠΕ κ. Ηλ. Τσιαούσης ευχαρίστησε κι αυτός τον ΔΕΔΔΗΕ & τον Υπουργό, λέγοντας πως πρόκειται για μια σύγχρονη κατασκευή, ό,τι καλλίτερο για την στέγαση των ανθρώπων του ΕΚΑΒ, οι οποίοι δικαιούνται να έχουν τους δικούς τους χώρους, ώστε να είναι λειτουργικοί και άνετοι. «Είμαστε κοντά στο ΚΥ Πύλης, όπως και σε όλα τα ΚΥ των ορίων ευθύνης μας», δήλωσε ο κ. Τσιαούσης.

Skrekas KY Pylis (5)

Skrekas KY Pylis (6)

Skrekas KY Pylis (7)

Skrekas KY Pylis (11)

Skrekas KY Pylis (12)

Skrekas KY Pylis (13)

Skrekas KY Pylis (15)

Skrekas KY Pylis (16)

Skrekas KY Pylis (18)

Skrekas KY Pylis (19)

Skrekas KY Pylis (22)

Skrekas KY Pylis (23)

Skrekas KY Pylis (24) Skrekas KY Pylis (25)

Skrekas KY Pylis (27)

Skrekas KY Pylis (33)

Skrekas KY Pylis (34)

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

Επίδομα ανεργίας: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να το λάβουν οι δικαιούχοι

Για να πάρει ένας ασφαλισμένος επίδομα ανεργίας από τη ΔΥΠΑ χρειάζεται να έχει απολυθεί απ…