agkalia-klopi

Διαστάσεις πανδημίας, τείνουν πάρουν οι κλοπές σε όλη τη χώρα, με τους απατεώνες να 0εφευρίσκουν διάφορες μεθόδους, για να εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες, κυρίως ηλικιωμένους, αφαιρώντας χρηματικά ποσά και τιμαλφή.

Πολλές είναι οι περιπτώσεις και στο Νομό Τρικάλων, με το φαινόμενο να εξαπλώνεται σιγά-σιγά και στα χωριά.

Ένα τέτοιο συμβάν έλαβε χώρα πριν από λίγο στους Γόμφους, στις 8:οο, την ώρα που σχόλασε η λειτουργία στην Εκκλησία. Συγκεκριμένα δύο κυρίες, η μία 80 χρονών και η άλλη 70, γυρίζοντας σπίτι με το πέρας της λειτουργίας και λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία του χωριού, είχαν την ατυχία να υπάρξουν θύματα απάτης.

Αρχικά τις πλησίασε ένα λευκό κουρσάκι με μαύρα στίγματα στα πλαϊνά του, το οποίο οδηγούσε ένας ευτραφής τύπος, από το οποίο κατέβηκε μία γυναίκα μελαμψή στην όψη, γύρω στο 1,70, περίπου στην ηλικία των 40 με 45 το πολύ χρονών και προσποιούμενη κάποιο γνωστό τους πρόσωπο, αγκάλιασε με θέρμη την 80χρονη, αναφωνώντας το όνομα Μαρία και λέγοντας διάφορα, ότι δήθεν είναι γνωστοί, της αφαίρεσε από το λαιμό της, μία χρυσή αλυσίδα με το σταυρό.

Όσο (μάλλον) η αλλοδαπή εφάρμοζε την μέθοδο του «Εναγκαλισμού», είχε γυρίσει την πλάτη στην άλλη κυρία, ώστε να μην γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις της.

Αφού αφαίρεσε την αλυσίδα με το σταυρό, επιβιβάστηκε στο λευκό κουρσάκι και εξαφανίστηκε με τον συνοδό της.

Η Αστυνομία κάνει έκκληση σε όλο τον κόσμο, περισσότερο δε στους ηλικιωμένους, αυτές τις γιορτινές ημέρες, να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, πολύ περισσότερο δε με αγνώστους, τους οποίους πρέπει να κρατούν σε απόσταση, ενώ εάν αντιληφθούν το παραμικρό, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Αστυνομία!!!

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…