KY pylis

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προγραμματισμένη δράση προληπτικού ελέγχου «Τρίπλεξ φλεβών/αρτηριών», που ξεκίνησε από σήμερα το απόγευμα στις 5:00 και θα διαρκέσει έως αύριο Σάββατο στις 12:00 το μεσημέρι, στην Πύλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πύλης  και την έγκριση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας διοργάνωσαν αυτή τη σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την χρόνια φλεβική νόσο, στον χώρο του Κέντρου Υγείας Πύλης.

Οι εξετάσεις για την χρόνια φλεβική νόσο, πραγματοποιούνται από τον Αγγειοχειρουργό, κο Γεώργιο Γκινή και τις δύο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Πύλης.

     Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση γύρω από την χρόνια φλεβική νόσο, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της καθώς στις Δυτικές κοινωνίες φαίνεται να αφορά το 60% ων γυναικών και το 40% των ανδρών.

Η πρόσκληση στην δράση αφορούσε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για ένα θέμα υγείας που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε πρόβλημα με σοβαρές επιπτώσεις.

Δηλώσεις για την σημερινή σημαντική δράση, έκαναν στην κάμερα του pylinews.gr ο Δ/ντής του Κ.Υ. Πύλης κ. Ιωάν. Κουτσονάσιος, ο Αγγειοχειρουργός, κ. Γεώργιοε Γκινής και η Πρόεδρος του Σωματείου κα Μέμη Τσεκούρα.

Αναφορικά τώρα με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα, να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο επίσημα αναγνωρισμένο από το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοπόρωσης (ΙΟF) και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO).

Ο Σύλλογος αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο σωματείο το οποίο σαν κύριο στόχο έχει την ενημέρωση του κοινού γύρω από την οστεοπόρωση, τη διατροφή, την άσκηση, τη ψυχολογία, την πρόληψη και την σκελετική υγεία. Η δράση του Συλλόγου επεκτείνεται τόσο μέσα στα όρια της Αττικής όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Σκελετικής Υγείας, Πεταλούδα διατηρεί άριστη σχέση συνεργασίας με επιστημονικά σωματεία που ασχολούνται με την οστεοπόρωση καθώς και με το Εργαστήριο Έρευνας Παθήσεων Μυοσκελετικού Συστήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών της Ιατρικής Σχολής. Ο Σύλλογος σε συνεργασία με τους παραπάνω φορείς διεξάγει επιδημιολογικές και άλλες μελέτες προκειμένου να συγκεντρωθούν καινα επεξεργαστούν στοιχεία για την χρόνια αυτή νόσο.

Ο Σύλλογος επίσης δραστηριοποιείται στην διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων, σεμιναρίων, συνεδρίων και στην έκδοση εντύπων.

Load More Related Articles
Load More In Τοπικά
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…