Θανάσης Λιούτας-3

Κατατέθηκε τροπολογία, την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου του 2023 – η οποία θα ψηφιστεί την επόμενη εβδομάδα (2 Νοεμβρίου 2023) – και η οποία δρομολογεί τη διαδικασία για την άμεση πληρωμή προκαταβολών για τους πληγέντες αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους, διασφαλίζει τον τρόπο χρηματοδότησης για το ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, καθώς και το ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ των ποσών που θα λάβουν οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας. 

Ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας,  κατόπιν ενημέρωσης και συνεργασίας, με το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και με το Υπ. Οικονομικών, θέτει υπ’ όψιν όλων των ενδιαφερόμενων συμπολιτών μας, τα επόμενα βήματα, τα οποία άμεσα – την επόμενη εβδομάδα – θα ακολουθηθούν, με σκοπό να καταβληθούν οι αποζημιώσεις στους πλημμυροπαθείς αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους.

Συγκεκριμένα, η σχετική τροπολογία που καθορίζει, τη διαδικασία προκαταβολών αποζημιώσεων, τον τρόπο χρηματοδότησης και το ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ των αποζημιώσεων, θα ψηφιστεί στις 2 Νοεμβρίου του 2023. Αυθημερόν εκδίδεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση, των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών. Ευθύς αμέσως γίνεται η μεταφορά από το Υπουργείο Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδας, κατ΄αρχάς 150 εκατομμυρίων ευρώ για την πληρωμή των προκαταβολών αποζημιώσεων τις οποίες ο ΕΛΓΑ θα πιστώσει στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, εντός τριών εργάσιμων ημερών.

Οι προκαταβολές για τη φυτική παραγωγή θα καταβληθούν πριν από το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 

Ο Θανάσης Λιούτας συνεχίζει και θα συνεχίζει την εντατική του συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, το Υπ. Οικονομικών, καθώς και με το Υπ. Μεταφορών και Υποδομών, για όλα τα ζητήματα που εκκρεμούν προς άμεση και αναγκαία επίλυση και αφορούν την αποφασιστική αποκατάσταση, ανακούφιση και στήριξη των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Πιστοποιημένο Green Data Center η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενδυνάμωση της υπεύθυνης εν…