αρχείο λήψης

(φωτό: αρχείου)

Τι αναφέρουν οι φοιτητικοί σύλλογοι σε ανακοίνωσή τους – «Μαχητική Παρέμβαση των Φοιτητών στο Μέγαρο Μαξίμου Αιφνιδιαστική «καλή χρονιά» στην κυβέρνηση από τους φοιτητές: «Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια!»».

Αναλυτικά: Μπορεί η κυβέρνηση να παρουσίασε το νομοσχέδιο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και να ετοιμάζεται (όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος) να το καταθέσει «άμεσα» μέσα στην εξεταστική περίοδο, αλλά λογαριάζει χωρίς τους φοιτητές! Σήμερα πήρε το πρώτο μαχητικό αιφνιδιαστικό μήνυμα για την νέα χρόνια! Οι φοιτητές έξω από το Mέγαρο Μαξίμου δείξαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι!

Παρά την αναίτια επίθεση της αστυνομίας στην συγκέντρωση και τους προπηλακισμούς, την περικύκλωση με ΜΑΤ ενάντια σε φοιτητές για να «φιμώσουν» την αιφνιδιαστική κινητοποίηση, δεν τους πέρασε! Οι φοιτητές ξεκαθαρίζουμε: να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!

Δεν θα δεχτούμε την διάλυση της αξίας των πτυχίων μας και την υποβάθμιση των σπουδών μας! Τα συνθήματα που φωνάξαμε οι φοιτητές απαιτούν το αυτονόητο, ένα καλό, αναβαθμισμένο δημόσιο και πραγματικά δωρεάν πανεπιστήμιο, «πτυχία με αξία δωρεάν σπουδές»! Όλοι μαζί οι φοιτητές συνεχίζουμε! Συμμετέχουμε στις Γενικές Συνελεύσεις της επόμενης βδομάδας, οργανώνουμε καταλήψεις και κινητοποιήσεις στις σχολές.

Όλοι στα Φοιτητικά – Μαθητικά Συλλαλητήρια την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου Αθήνα 12:00, στα Προπύλαια (Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο) Θεσσαλονίκη 12:00, στην Καμάρα Πάτρα 10:30, στην Πλ.Γεωργίου

Πηγή:ipaidia.gr

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Ανακοίνωση με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Από το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνονται τα εξής: Αναφορικά με περιστατικό φερόμενης διά…