6073c2d32200001c00f04644

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΛουλούδια στον τόπο της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ)

Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ξεκάθαρα ότι οι δράστες είχαν σχεδιάσει την ενέργειά τους με κάθε λεπτομέρεια

Ενοικιάσεις αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, δωματίων σε ξενοδοχεία, ακόμα και ολόκληρων διαμερισμάτων μέσω διαδικτύου, ξεσκονίζουν τα στελέχη της ασφάλειας στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν στοιχεία για τους εκτελεστές του Γιώργου Καραϊβάζ, καθώς η εμπειρία από προηγούμενα μαφιόζικα χτυπήματα τους έχει δείξει ότι οι δράστες πιθανά ήρθαν από το εξωτερικό μόνο για τη δολοφονία και στη συνέχεια έσπευσαν να διαφύγουν.

Ταυτόχρονα, με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών θα επιχειρήσουν να βρουν τα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, δίνοντας έμφαση σε τηλεφωνικές συνδέσεις που χρησιμοποιήθηκαν λίγες φορές και ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Θετικό για τα στελέχη του τμήματος ανθρωποκτονιών είναι ότι η περιοχή γύρω από τη σκηνή του εγκλήματος είναι γεμάτη με κάμερες ασφαλείας εταιρειών και κατοικιών, κάτι που δίνει ελπίδες στους αστυνομικούς να χαρτογραφήσουν μέχρι τέλους το δρομολόγιο των δολοφόνων, αλλά και να εντοπίσουν το λάθος τους.

Ο τρόπος που έδρασαν δείχνει ξεκάθαρα στους έμπειρους αξιωματικούς ότι οι δράστες είχαν σχεδιάσει την ενέργειά τους με κάθε λεπτομέρεια, με μοναδικό στόχο τον θάνατο τού Γιώργου Καραϊβαζ, για αυτό άλλωστε τον πυροβόλησαν δυο φορές στο κεφάλι, για να είναι βέβαιοι ότι δεν θα επιζήσει.

«Έχουμε να κάνουμε με ενέργεια του οργανωμένου εγκλήματος και το λέμε αυτό όχι λόγω της παραβατικής δραστηριότητας του θύματος, γιατί δεν προκύπτει κάτι τέτοιο, αλλά από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες» ανέφερε στη Huffpost αξιωματικός που έχει γνώση των ερευνών.

Ήδη έχουν στα χέρια τους τον φορητό υπολογιστή του θύματος ενώ θα γίνει έρευνα και στο γραφείο, το οποίο χρησιμοποιούσε στον τηλεοπτικό σταθμό Star, όπου εργαζόταν τα τελευταία χρόνια.

Ομάδα αστυνομικών στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ συγκεντρώνει όλα τα πληροφοριακά δεδομένα, τα οποία καταφθάνουν από πολίτες, αστυνομικούς και υπηρεσίες και τα αξιολογεί, με ανώτατους αξιωματικούς της Ασφάλειας να υποστηρίζουν ότι η έρευνα είναι σε αρχικό στάδιο.

Πηγή:huffingtonpost.gr

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Λογγιές: «Εφυγε» από τη ζωή ο Βασίλειος Κολέτσιος

ΚΗΔΕΙΑ Τον αγαπημένο μας σύζυγο, πατέρα, αδελφό και θείο ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΟΛΕΤΣΙΟ ΕΤΩΝ 64 Θανόντα…