5999943

«Η χώρα μας ειναι σε απόλυτη ετοιμότητα» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Σε συνέντευξη του, ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για τις διαδικασίες παροχής ασύλου στους μετανάστες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως η χώρα βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση.

Μιλώντας στο MEGA, o κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «Οι Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο, είναι πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό το πλαίσιο απονομής ή όχι ασύλου, τα οποία εφαρμόζουν οι δικαστικές αρχές».

«Η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα»

Ερωτηθείς για το αν υπάρχει φόβος για ενδεχόμενη επίθεση από τους Μοναχικούς Λύκους, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε ότι «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να αναλύσω ή να γνωρίζω τα επιχειρησιακά σχέδια των Αρχών ή των άλλων υπηρεσιών. Η χώρα μας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, επεξεργαζόμαστε όλα τα στοιχεία για να υπάρχει μέγιστη δυνατή ασφάλεια, παρακολουθούν τις εξελίξεις οι Αρχές και προφανώς υπάρχουν τα κατάλληλα σχέδια.

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε πως η χώρα βρίσκεται σε πλήρη επαγρύπνηση

Είναι αποκρουστικό οποιοσδήποτε να πανηγυρίζει για τέτοιες φρικαλεότητες. Οι Αρχές εφαρμόζουν τον νόμο, είναι πολύ συγκεκριμένο και αυστηρό το πλαίσιο απονομής ή όχι ασύλου, τα οποία εφαρμόζουν οι δικαστικές αρχές. Υπάρχει ο έλεγχος και η φύλαξη των δομών και πλήρης επαγρύπνηση»

«Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι »

Στην συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε για τους μετανάστες και ανέφερε πως, «αν γίνει κάτι προφανώς αναθεωρείται το καθεστώς ασύλου. Υπάρχουν πολλές πιθανότητες. Είναι πολύπλοκή διαδικασία, η Ελλάδα έχει καταφέρει να μειώσει τις εκκρεμείς αιτήσεις, έχει καταφέρει να επιστρέψει ένα μεγάλο ποσοστό στις χώρες προέλευσης με βάση τη νόμιμη διαδικασία.

Έχει τροποποιήσει την λειτουργία των δομών, υπάρχουν και οι κλειστές δομές για περιπτώσεις ανθρώπων που δεν είναι τακτοποιημένοι. Έχει μειωθεί πολύ ο αριθμός. Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της, δεν είναι ξέφραγο αμπέλι αλλά και σέβεται τον άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Οι δήθεν ευαίσθητοι και φιλεύσπλαχνοι είχαν δομές ντροπής, στοίβαζαν ανθρώπους, είχαν μεγάλο αριθμό ασυνόδευτων παιδιών σε άθλιες συνθήκες, χωρίς καμία προστασία.

Πηγή:in.gr

Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Ζητείται προσωπικό στο Παλαιομονάστηρο…

Ζητείται γυναίκα για κουζίνα σε κατάστημα αναψυκτήριο – ψησταριά στο Παλαιομονάστηρο  Τρικ…