Agrotes (1)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

“Η ΑΝΟΙΞΗ”

Μετά και τη σημερινή  πρωτόγνωρη κινητοποίηση έναν δρόμο έχουμε: 

Όλοι στα Μπλόκα του Αγώνα !

Όλοι στον Πανελλαδικό Συντονισμό 

( Τρίτη 6 Φλεβάρη 12μ. Νίκαια Λάρισας) 

Να γίνει μια μεγάλη και δυνατή γροθιά η αγωνιζόμενη αγροτιά!

  Μια πραγματικά μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση  πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στα Τρίκαλα με μπροστάρηδες τους αγρότες και κτηνοτρόφους που μάχονται για την επιβίωσή τους. Ξεπέρασαν τα 150 τα αγροτικά μηχανήματα που ¨διαδήλωσαν ¨με κομβόι μέσα στην πόλη των Τρικάλων  ,ξεκινώντας από το προκαθορισμένο σημείο προσυγκέντρωσης, στην περιφερειακή οδό Τρικάλων Ιωανίννων .

Αγρότες με δεκάδες τρακτέρ από το Μπλόκο της Βασιλικής Καλαμπάκας , από χωριά του δήμου Φαρκαδόνας ,από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων , από χωριά του δήμου Πύλης , αγρότες από το μπλόκο του Ζάρκου κι από πολλά άλλα σημεία του νομού μας , «ξεσήκωσαν» το κέντρο των Τρικάλων.

Agrotes (5)

Μαζί τους ήταν  οι φοιτητές των τμημάτων Φυσικής Αγωγής – Αθλητισμού και Διατροφολογίας Τρικάλων ,που βρίσκονται σε κατάληψη ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, οι οποίοι κρέμασαν γιαγαντοπανό στήριξης του αγώνα των αγροτών σε κτίριο της κεντρικής πλατείας, ενώ υποδέχτηκαν συγκροτημένα με μαζικό μπλοκ , πανό και συνθήματα τους αγρότες κάτω από το κτίριο της περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων ,οπου κατέληξε το κομβόι των τρακτέρ… 

Εκεί από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί κι άλλοι αγρότες , συνταξιούχοι , εργαζόμενοι ,  καθώς και εκπρόσωποι εργατικών σωματείων και μαζικών φορέων με ψηφίσματα συμπαράστασης . 

Έντονη ήταν η παρουσία πλημμυροπαθών απ τα Μ.Καλύβια με το νεοϊδρυθέντα σύλλογό τους καθώς και  από τη Φαρκαδόνα με την αντίστοιχη  επιτροπή αγώνα. 

Έτσι,  η παρουσία όλων αυτών έδωσε χαρακτήρα μαζικού λαϊκού συλλαλλητηρίου στην κινητοποίηση των αγροτών..    

Agrotes (4)

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν εκπρόσωποι των:  Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων , Συνδικάτου Γάλακτος Τροφίμων Ποτών , Συλλόγου Πλυμμηροπαθών Μ. Καλυβίων, επιτροπής πλημμυροπαθών  Φαρκαδόνας, του φοιτητικού συλλόγου ΤΕΦΑΑ ,ενώ συμπαράσταση  δήλωσαν η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών , το Νομαρχιακό Τμήμα  Τρικάλων της ΑΔΕΔΥ , ο Σύλλογος Εργαζομέμων Γ.Νοσοκομείου Τρικάλων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ ,ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (ΟΓΕ) , ο Σύλλογος Μισθωτών Λογιστών κα.

Εκ μέρους  της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη»   μίλησε ο Λάμπρος Τσέκας ,πρόεδρος της ομοσπονδίας .Επίσης, από τους  αγρότες που έχουν παραταγμένα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών όπως τα Μ.Καλύβια ,Πηγή κα εκ μέρους αντίστοιχης «συντονιστικής επιτροπής» μίλησε ο Παύλος Σπυρόπουλος.

  Ο όγκος και ο παλμός της κινητοποίησης  » κατέβασε»  από το γραφείο της την αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κα Χρύσα Ντιντή στην οποία επιδόθηκαν γραπτά τα αιτήματα των αγροτών. 

Agrotes (3)

Με το τέλος της συγκέντρωσης και πριν οι αγρότες επιστρέψουν στα μπλόκα ή στις πλατείες των χωριών   πραγματοποίησαν ολιγόωρο αποκλεισμό της εισόδου των Τρικάλων από την πλευρά της Λάρισας(Δέλτα Λαρίσης)

Στην παρέμβασή του ο Λάμπρος Τσέκας ,πρόεδρος τησ ΟΑΣΤ  «Η Άνοιξη» τόνισε  : 

« Μετά από μια μεγάλη προσπάθεια και σειρά δράσεων –από το Σεπτέμβρη με τις πλημμύρες- μετά την πανελλαδική σύσκεψη το Δεκέμβρη στη Λάρισα , μετά από περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, μετά από    δυο βδομάδες στο δρόμο , στα μπλόκα  ,μετά τις μαζικές συσκέψεις πανθεσσαλικού συντονισμού , τον συντονισμένο αποκλεισμό δρόμων ,την ογκώδη διαδήλωση ,προχθές, στην agrotica , αλλά και τη σημερινή μαχητικότατη κινητοποίηση στα Τρίκαλα ,που όμοιά της έχουμε να δούμε πολλά χρόνια ,ένας δρόμος υπάρχει :   Μόνο Μπροστά και πιο Μαζικά ,Ενωτικά , Συντονισμένα & Δυναμικά! 

-Δίνουμε καθημερινά όλο και πιο δυνατές απαντήσεις, στην αδιαλλαξία, την προκλητικότητα και τις ξαναζεσταμένες υποσχέσεις της κυβέρνησης. Δίνουμε απάντηση σε διάφορους  καλοθελητές που αναμασούν την κυβερνητική προπαγάνδα

– Απαντάμε σε διάφορους ¨γνωστούς άγνωστους» που με το φούντωμα των κινητοποιήσεων ,βγαίνουν απ’ τα λαγούμια τους –σαν την αλεπού στο παζάρι- θέλοντας να σπείρουν γκρίνια ,μοιραλατρία , διχασμό για  «ξεφουσκώσουν ή να   διασπάσουν  τον αγώνα.  

– Ζητάμε καθαρές απαντήσεις και επί της ουσίας στα  συγκεκριμένα αιτήματα που θέτουμε,τόσο απ’ την κυβέρνηση ,όσο κι απ την περιφερειακή αρχή ,τις δημοτικές αρχές .   

Agrotes (2)

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους που είναι με τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών ,που κινητοποιούνται σε διαμαρτυρίες όπως η σημερινή ,ή που είναι ακόμη σπίτι τους , 

-να βγουν στο δρόμο,  να ενισχύσουν τα μπλόκα , να κατεβάσουν τα τρακτέρ στα μπλόκα ,

– να συντονιστούν με την τις επιτροπές των μπλόκων και την ΟΑΣΤ  «ΗΆνοιξη» ,να συμμετάσχουν στην αυριανή (Τρίτη 6 Φλεβάρη) πανελλαδική σύσκεψη συντονισμού 12 το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας. Για πανελλαδικό συντονισμό ,να γίνει μια μεγάλη και δυνατή γροθιά η αγωνιζόμενη αγροτιά

  

Ενωμένοι και πιο Δυνατοί απαντάμε στην κυβέρνηση, ζητώντας να δώσει λύσεις

5  Φλεβάρη 2024

 

Load More Related Articles
Load More In Θεσσαλία
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…