4

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποίησε ημερίδα, για την εκπαίδευση STEAM, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024 στο Μουσείο «Τσιτσάνη», για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων αλλά και μαθητές, σε συνεργασία με το «Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας.

Στην ημερίδα έγινε παρουσίαση project STEAM από εκπαιδευτικούς και μαθητές των παρακάτω σχολείων:

α) Νηπιαγωγείο Ριζαριού: «Smart city, η πόλη που ονειρεύομαι».

β) Δημοτικό Σχολείο Βαλτινού: «STEAM στο Δημοτικό Σχολείο».

γ) 2ο Δημοτικό Σχολείο Φαρκαδόνας: «Μετεωρολογικός σταθμός με Micro bit».

δ) Η ομάδα «ΑΚΕΤΗ PIRATES» του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας το πρόγραμμα «Εικονική περιήγηση στα διασημότερα έργα τέχνης».

Ο κ. Αχιλλέας Κωστούλας υπεύθυνος των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ΑΚΕΘ,  παρουσίασε παραδείγματα στη Θεματική ενότητα «STEAM και Πολιτισμός»

6 Ο κ. Χρήστος Τρικάλης Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι η ΔΙΠΕ Τρικάλων στηρίζει καινοτόμες δράσεις και τα καινοτόμα προγράμματα, ενισχύει τα σχολεία και ενθαρρύνει εκπαιδευτικούς και μαθητές για να δημιουργηθεί ένα υπόβαθρο ανάπτυξής τους.

Αναφέροντας ότι η εκπαίδευση STEAM, τα τελευταία χρόνια λαμβάνει όλο και περισσότερο έδαφος, ως βιωματική μάθηση, βοηθά τα άτομα να αναπτύξουν στρατηγικές επίλυσης προβλημάτων, να αποκτήσουν ικανότητες, γνώσεις και δεξιότητες, να οξύνουν την κριτική σκέψη μέσω της ενεργής συμμετοχής των μαθητών βασιζόμενη στην διεπιστημονικότητα.

Η εκπαιδευτική διαδικασία προκαλεί το ενδιαφέρον του μαθητή, τον βοηθά να εξερευνήσει, να παρατηρήσει, να στοχαστεί, να προβλέψει και τελικά να αφομοιώσει την νέα γνώση.

5

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…