306992128_1610724652712187_3938918758227757707_n

«Δεν αισθάνομαι καλά για το μέλλον, για να είμαι ειλικρινής, και δεν ξέρω αν θα ξαναδώ το σπίτι μου»

Σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του αντιμετωπίζει ο Jason Holton, ο οποίος σε ηλικία 32 ετών θεωρείται ο πιο παχύσαρκος άντρας της Βρετανίας, καθώς ζυγίζει περίπου 298 κιλά και πρόσφατα έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο.

Ο άνδρας μίλησε στην thesun.co.uk και ανέφερε ότι τον Ιούνιο έπαθε μια σειρά από μικρά εγκεφαλικά επεισόδια, τα οποία τον οδήγησαν στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς να θεωρούν πως «δεν θα έβγαζε την νύχτα». Μάλιστα, χρειάστηκαν περίπου 30 πυροσβέστες και πάνω από επτά ώρες, ώστε να τον βγάλουν με ειδικό γερανό, έξω από το παράθυρο στο σπίτι της μητέρας του, όπου έμενε.

Ο Jason επιβίωσε και νοσηλεύτηκε σε ιδιωτικό γηροκομείο, όπου κατηγόρησε το προσωπικό πως τον υπέβαλε σε «βασανιστήρια», ώστε να αδυνατίσει. Όπως είπε έπρεπε να καταναλώνει λιγότερες από 10.000 θερμίδες την ημέρα, οπότε έτρωγε τρία γεύματα, ενώ υποχρεούνταν να καταναλώνει υγρά κάτω από το 1,5 λίτρο την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του νερού. Μάλιστα, απαγορεύονταν να φάει ορισμένα φρούτα, γιατί περιέχουν υγρά. Επίσης, έπαθε λεμφοίδημα στο πόδι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει θεραπεία με ενέσεις.

«Αυτό που κάνουν δεν εφαρμόζεται σε ένα άτομο με τα κιλά μου. Είναι βασανιστήριο αυτό που κάνουν. Έχω προειδοποιήσει ότι θα πάρω την Αστυνομία, γιατί παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Η μάχη με την παχυσαρκία

Παρόλα αυτά, μόλις έλαβε εξιτήριο μεταφέρθηκε σε ένα ειδικό μπανγκαλόου αξίας 450.000 δολαρίων, με ειδική πόρτα για να βγει εύκολα, αν πρέπει να πάει στο νοσοκομείο, ενώ διαθέτει και τουαλέτα αξίας 3.500 δολαρίων. Ο ίδιος όμως δεν εγκατέλειψε τις ανθυγιεινές συνήθειες.

Ο Jason Holton μίλησε στην Sun και ανέφερε ότι η εμμονή στο φαγητό οφείλεται στην κατάθλιψη και το παιδικό τραύμα που αποκόμισε, γιατί έχασε τον πατέρα του σε ηλικία 3 ετών. Όπως είπε, ξεκίνησε να παραγγέλνει και να τρώει φαγητό απ΄έξω, αρχικά κρυφά όταν έλειπε η μητέρα του, όμως μεγαλώνοντας ξεκίνησε να εθίζεται.

Ο ίδιος έδωσε μάχη για να αδυνατίσει, ενώ έφτασε στο σημείο να πάει να τοποθετήσει γαστρικό δακτύλιο, κάτι που δεν έγινε, επειδή ήταν υπερβολικά υπέρβαρος, με βάση τους γιατρούς. Έτσι, εθίστηκε στο φαγητό, ειδικά στο delivery, σε σημείο που έφτασε να ξοδεύει 10.000 δολάρια τον χρόνο σε σνακςαναψυκτικά, πατατάκια, ντονέρ και σοκολάτες. Μάλιστα, περιέγραψε τις τραπεζικές καταθέσεις του ως «αστείο».

«Περιμένεις να είσαι σε έναν οίκο ευγηρίας στα 90 σου, όχι όταν είσαι στα 30 σου… Δεν μπορώ καν να σηκωθώ από το κρεβάτι», είπε χαρακτηριστικά για την περίοδο που βρέθηκε στον οίκο ευγηρίας.

Πλέον, τρέφεται με τέσσερα σακουλάκια πατατάκια για πρωινό, ενώ πίνει περίπου τρία λίτρα κόκα κόλα την ημέρα. Παράλληλα, αρνείται να βγει έξω από το σπίτι, έστω και με βοήθεια, ενώ δηλώνει ότι «δεν αισθάνομαι καλά για το μέλλον, για να είμαι ειλικρινής, και δεν ξέρω αν θα ξαναδώ το σπίτι μου», είπε στην Sun ο 32χρονος Jason Holton.

Πηγή:newsbeast.gr

Load More Related Articles
Load More In Κόσμος
Comments are closed.

Check Also

Κ. Μαράβας: Όλοι ενωμένοι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου & την ευημερία των δημοτών μας

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους δημότες του Δήμου Πύλης που με την ψήφο τους,  έδειξαν …