306989148_1610721916045794_2988889438086007650_n

Μια ομάδα 35 φοιτητών από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Αϊντχόβεν στην Ολλανδία δημιούργησε ένα όχημα το οποίο όχι μόνο δεν παράγει C02, αλλά καθαρίζει και την ατμόσφαιρα.

Το ηλεκτρικό ZEM (Zero Emission Mobility) είναι ένα διθέσιο σπορ αυτοκίνητο το οποίο είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και εφοδιάζεται με ένα ειδικό φίλτρο το οποίο ρουφά διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα. Μάλιστα σύμφωνα με τις δηλώσεις των φοιτητών, είναι σε θέση να δεσμεύσει έως και 2 κιλά ρύπων ανά 20.000 χλμ.

Μπορεί το νούμερο να μην είναι ακόμα εντυπωσιακό (θα χρειάζονταν 10 ZEM για να κάνουν τη δουλειά ενός δέντρου), όμως οι δημιουργοί του δηλώνουν αισιόδοξοι πως τα νούμερα αυτά μπορούν να γίνουν πολύ μεγαλύτερα με την περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας και σταδιακά να έχουμε οχήματα που αντί να ρυπαίνουν, να καθαρίζουν την ατμόσφαιρα.

Φαντάζεστε να είστε πίσω από ένα diesel όχημα κολλημένοι στην κίνηση και το όχημα σας να απορροφά τα βλαβερά του καυσαέρια; Το ειδικό αυτό φίλτρο δεν χρειάζεται αντικατάσταση όποτε γεμίζει, αλλά άδειασμα ώστε να υποδεχτεί τα νέα καυσαέρια, μία διαδικασία λίγων λεπτών που θα μπορεί να γίνεται παράλληλα με τη φόρτιση του οχήματος.

Εάν μία ομάδα φοιτητών κατάφερε να φτιάξει ένα όχημα από ανακυκλώσιμα υλικά, το οποίο κινείται ηλεκτρικά και έχει τη δυνατότητα να καθαρίζει και την ατμόσφαιρα, φανταστείτε τί θα μπορούν να πετύχουν οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες εάν στρέψουν την προσοχή τους σε μία τέτοια τεχνολογία.

Πηγή:zougla.gr

 

Load More Related Articles
Load More In Χόμπι - Επιχειρείν - Ελεύθερος Χρόνος
Comments are closed.

Check Also

Την Τετάρτη 18/10 οι εμβολιασμοί τετάνου στο Δροσερό, από τον Δ. Πύλης

Από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας & Αλληλεγγύης  του Δήμου Πύλης κα Χαρ…