Στιγμιότυπο οθόνης 2023-10-27 115327

Με υπερηφάνεια γιορτάζουμε τη μεγάλη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Μια ημέρα ορόσημο στη σύγχρονη ιστορία του Έθνους μας. Η απόφαση της Ελλάδας να αντισταθεί μέχρις εσχάτων στις κατακτητικές βλέψεις του αιμοσταγή Άξονα εκείνο το πρωινό, έμελλε να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην πολυσέλιδη βίβλο των κατορθωμάτων του λαού μας.

Το Έθνος μας μεγαλούργησε ενάντια στις δυνάμεις του κακού κι’ έγινε παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους παγκόσμιους ηγέτες. 

Οι πρωτοφανείς νίκες στα Αλβανικά βουνά, η σκληρή αντιπαράθεση με τις Ναζιστικές ορδές στα οχυρά της Γραμμής Μεταξά, το «σπάσιμο» του μετώπου, η Γερμανική κατοχή, η ηρωική δράση της Εθνικής Αντίστασης, η Απελευθέρωση, είναι συγκλονιστικά γεγονότα που συνθέτουν τη λαμπρότερη «σελίδα» της νεότερης Ελληνικής ιστορίας.

Με τον ετήσιο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, εμείς, οι απόγονοι των γνωστών και άγνωστων ηρώων του ’40, ενισχύουμε τη φωτεινότητά της και αποτίνουμε ελάχιστο φόρο τιμής στον υπέρ πάντων αγώνα που έδωσαν για να μπορούμε να ζούμε ελεύθερα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να το κάνουμε αυτό συνεχώς, καθώς ο κίνδυνος ενός νέου παγκοσμίου πολέμου είναι δυστυχώς και σήμερα υπαρκτός! 

Ουκρανία και Μέση Ανατολή είναι πλέον ενεργοί πυρήνες πιθανής «ανάφλεξης» μιας διεθνούς σύρραξης, την οποία βέβαια όλοι απευχόμαστε. Με τη διατήρηση και αναζωογόνηση της ιστορικής μνήμης των ηρωικών επιτευγμάτων του λαού μας, σφυρηλατούμε την ενότητα και φιλοπατρία του, συστατικά απολύτως απαραίτητα για την επιβίωση στην περίπτωση που κάποτε οι Έλληνες κληθούμε να αγωνιστούμε υπέρ βωμών και εστιών. 

Η ειρήνη είναι υπόθεση όλων μας. 

Με «οδηγό» την ιστορία, οφείλουμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να την κρατήσουμε «ζωντανή» στο παρόν και στο μέλλον.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους! 

Θεοφάνης Στάθης

Δήμαρχος Μουζακίου

 

Load More Related Articles
Load More In Κοινωνικά
Comments are closed.

Check Also

Την Δευτέρα του Πάσχα, η «Γιορτή Αγάπης», από τον Σύλλογο Γυναικών Αγ. Βησσαρίωνα

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Βησσαρίωνα ΄ΤΟ ΔΟΥΣΙΚΟ¨ σας προσκαλεί στη ¨ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΑΠΗΣ ¨ τη Δε…