Mantalia

«Το όνειρο του να αλλάξει ο κόσμος, να γίνει καλύτερος, όσο κι αν φαίνεται ουτοπικό, είναι χρέος όλων μας και κυρίως των εκπαιδευτικών να το κρατάμε ζωντανό»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών η οποία καθιερώθηκε το 1994 από την UNESCO να εορτάζεται στις 5 Οκτωβρίου τιμούμε τον εκπαιδευτικό και τον αγώνα του για να δημιουργήσει νέους πολίτες άξιους, ενεργούς. Μια νέα γενιά, η οποία θα έχει τη δυναμική που απαιτείται για να επιφέρει δομικές μεταρρυθμίσεις, να διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια για να τις υλοποιήσει.

Μια νέα γενιά που θα χαρακτηρίζεται από υψηλό μορφωτικό επίπεδο, και άριστη ακαδημαϊκή κατάρτιση, η οποία θα εργάζεται σκληρά, ανταλλάσσοντας ιδέες και προβληματισμούς για όσα θέματα εγείρονται γύρω της.

Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τον καθοριστικό ρόλο που παίζει ο εκπαιδευτικός μέσα στην κοινωνία, είτε εργάζεται σε μία πλούσια πόλη της Δύσης, είτε σε μια αυτοσχέδια σχολική αίθουσα κάποιας εγκατάστασης προσφύγων.

Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που με τη συνέπεια, τον επαγγελματισμό και το όραμά τους αλλάζουν καθημερινά τις ζωές παιδιών αλλά και ενηλίκων, ανοίγοντας δρόμους, προσφέροντας ελπίδα και δείχνοντας στην πράξη αλληλεγγύη.

Για να αλλάξει η εκπαίδευση αποτελεί επιτακτική ανάγκη να ακούσουμε και να στηρίξουμε τις γυναίκες και τους άντρες εκπαιδευτικούς.

Load More Related Articles
Load More In Εκπαίδευση
Comments are closed.

Check Also

“Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων Χρήστος Παπανικολάου – Σοφία Σακοράφα”:  Οφειλόμενη τιμή

“Ο Χρήστος Παπανικολάου και η Σοφία Σακοράφα, θα είναι για πάντα, τα μόνιμα φωτεινά παραδε…