720_776038_8c0e30b858-a22150622327d2dc

Ένα κινητό-«φάντασμα» που είχε στην κατοχή του ο Μένιος Φουρθιώτης είναι αυτό που τελικά τον «έκαψε», καθώς είχε αποθηκευμένα επιβαρυντικά στοιχεία. Πρόκειται για κινητό δηλωμένο σε όνομα ανύπαρκτου χρήστη, το οποίο φέρεται ο παρουσιαστής να το χρησιμοποιούσε προκειμένου να συνομιλεί με τα δύο άτομα στα οποία ανέθεσε να πυροβολήσουν το σπίτι του και στη συνέχεια να πυροδοτήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στην πόρτα του γκαράζ του.

Και όλα αυτά διότι, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, είχε αφαιρεθεί από τον Μ. Φουρθιώτη η φρουρά των 14 αστυνομικών που είχε σε εικοσιτετράωρη βάση, ακόμα και με συνοδευτικά αυτοκίνητα πολυτελείας, προκειμένου να μετακινείται με… ασφάλεια.

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας (ΥΔΕΖΙ), που πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του παρουσιαστή στον Διόνυσο, ανακάλυψαν συγκεκριμένη συσκευή, η οποία μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αστυνομίας για διερεύνηση, όπως και ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής του.

Η έρευνα

 Αποθηκευμένα στη μνήμη του κινητού-«φάντασμα» βρέθηκαν τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο Μ. Φουρθιώτης με τους δύο ενόπλους, οι οποίοι στις 16 Απριλίου πυροβόλησαν εναντίον αστυνομικών στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας έπειτα από καταδίωξη και στη συνέχεια, το βράδυ της επόμενης ημέρας, ο ένας από αυτούς φέρεται να πυροβόλησε με το ίδιο Καλάσνικοφ το σπίτι του γνωστού παρουσιαστή.

Εκείνο το βράδυ, λοιπόν, που οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους δύο οπλοφόρους και τους έχασαν στη Νέα Ερυθραία, έπειτα από τους πυροβολισμούς που εξαπέλυσαν οι άγνωστοι, φαίνεται πως είχαν κανονίσει με τον παρουσιαστή να πυροβολήσουν το σπίτι του, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα. Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, πρώην μάνατζερ της Τζούλιας Αλεξανδράτου, τη βραδιά της 16ης Απριλίου ανησύχησε, καθώς οι δύο οπλοφόροι δεν είχαν εμφανιστεί έξω από το σπίτι του ώστε να εξαπολύσουν τον καταιγισμό πυρών, όπως είχαν συμφωνήσει.

Ετσι, έστειλε μήνυμα από το κινητό-«φάντασμα» στο κινητό του 43χρονου πρώην σωματοφύλακά του. Βέβαια, ο Μ. Φουρθιώτης αγνοούσε την ανταλλαγή των πυροβολισμών με αστυνομικούς που είχαν οι δύο άνδρες στους οποίους φέρεται να είχε αναθέσει την… επίθεση με Καλάσνικοφ στην περίφραξη του σπιτιού του. «Ελα, δεν ήρθατε όπως είχαμε πει…», έγραψε ο Φουρθιώτης, για να λάβει την εξής απάντηση: «Εγινε κόμπλα. Είχαμε πρόβλημα με συναντήσεις».

Προφανώς ο παρουσιαστής κατάλαβε πως κάτι σοβαρό έχει συμβεί και έστειλε νέο sms: «Μην ανησυχείτε, είμαι δίπλα σας ό,τι χρειαστείτε, είμαι εδώ για εσάς… Το ραντεβού μας κανονικά όταν μπορέσετε…». Αυτά τα μηνύματα, τόσο το βράδυ του περιστατικού στη Νέα Ερυθραία όσο και τη νύχτα της «επίθεσης» στο σπίτι του στον Διόνυσο, «έκαψαν» τον γνωστό παρουσιαστή, καθώς δείχνουν ευθεία διασύνδεση με τους δύο οπλοφόρους.

Οι συναντήσεις στο Μπουρνάζι

Παράλληλα, τόσο ο 43χρονος όσο και ο 38χρονος που επίσης συνελήφθη για τους πυροβολισμούς στη Ν. Ερυθραία, αλλά και για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του Φουρθιώτη και για τη βομβιστική επίθεση στο γκαράζ της μονοκατοικίας του την περασμένη εβδομάδα, είναι παλαιοί γνώριμοι της Ασφάλειας, καθώς εμπλέκονται σε υποθέσεις της νύχτας.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έχουν ομολογήσει τις συναντήσεις που είχαν με τον γνωστό παρουσιαστή σε περιοχή του Περιστερίου, προκειμένου να συνεννοηθούν για τους πυροβολισμούς στο σπίτι του, αλλά και για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γκαράζ της μονοκατοικίας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν πως ο παρουσιαστής τούς έταξε 40.000 ευρώ, 20.000 για τον καθένα, πλην όμως δεν ανέφεραν αν τελικά πληρώθηκαν. Ωστόσο, στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκε συνολικά το ποσό των 31.000 ευρώ, χωρίς οι ίδιοι να είναι σε θέση να δικαιολογήσουν επαρκώς την προέλευση των μετρητών που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Πηγή:enikos.gr(Θεοδόσης Πάνου/Άννα Κανδύλη)

Load More Related Articles
Load More In Ελλάδα
Comments are closed.

Check Also

Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ δίπλα στα παιδιά και τους γονείς

Αγαπητοί γονείς, Τα ΚΔΑΠ ΜΑΘΗΣΗ, είναι στη ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουν για τις 26 δι…