foto_typos131023

Επίσκεψη στην Καρδίτσα, όπου συζήτησε με κατοίκους της περιοχής, πραγματοποίησε το μεσημέρι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, στέλνοντας μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών και γενικά των κατοίκων της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Αγών» της Καρδίτσας, ο ΥπΑΑΤ, ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευθούν και πάλι την κυβέρνηση και τόνισε: 

«Βρέθηκα σήμερα στην Καρδίτσα μαζί με τους αγαπημένους φίλους πρώτα απ΄ όλα και μετά συναδέλφους, για να στηρίξουμε όλοι μαζί έναν αγώνα που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Είμαστε βέβαιοι ότι η κοινωνία της Καρδίτσας- όπως και συνολικά της Θεσσαλίας-θα στείλει ένα ηχηρότατο μήνυμα στήριξης όλης αυτής της μεγάλης προσπάθειας που έχει καταβάλει συνολικά η κυβέρνηση, αλλά και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, πάντα με τη συνεπικουρία των εξαιρετικών συναδέλφων βουλευτών, αλλά και των αυτοδιοικητικών παραγόντων, όπως ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος.

Η προσπάθεια αυτή πρέπει να έχει συνέχεια και για αυτό οφείλουμε όλοι να παλέψουμε και κυρίως να κινηθούμε συντονισμένα μέχρι και που θα κλείσουν οι κάλπες, αλλά και αμέσως μετά, Δευτέρα πρωί, να συνεχίσουμε με ακόμη εντονότερο ρυθμό την υπερπροσπάθεια, ώστε να κλείσουμε το συντομότερο κάθε πληγή που έχει ανοίξει η πρόσφατη πλημμύρα. Ξέρουμε ότι μας περιμένει δύσκολη δουλειά, ξέρουμε ότι υπάρχουν δεκάδες προβλήματα και διαρκώς αναδεικνύονται καινούργια. Όμως υπάρχει αποφασιστικότητα, υπάρχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει δώσει το δικό του μήνυμα, το δικό του στίγμα σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια -και θα βρεθεί μάλιστα και σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα.

Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα!  Όπως επίσης αισιόδοξοι πρέπει να είναι και οι παραγωγοί, οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, αλλά και οι μελισσοκόμοι του τόπου αυτού. Ξέρουν  ότι δεν είναι μόνοι, ξέρουν ότι από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε εδώ στο πεδίο, όλη η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, παρέα με τους συναδέλφους βουλευτές και τα τοπικά στελέχη. Δίνουμε απαντήσεις, λύνουμε προβλήματα, αλλά το βέβαιο είναι ότι δεν τελειώνουν τα προβλήματα. Γι’ αυτό ανακοινώσαμε ένα πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης πριν ακριβώς 2 μέρες.

Δώσαμε το στίγμα μας  σε ό,τι αφορά το ύψος των προκαταβολών, αλλά από ‘κει και πέρα- μετά από συζήτηση που κάναμε επί δύο ολόκληρες ημέρες με διαφορετικές ομάδες παραγωγών- συναποφασίσαμε να δώσουμε ακόμη μία παράταση για δηλώσεις φυτικής παραγωγής μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου, οπότε αμέσως μετά θα προχωρήσει ταχύτατα η επεξεργασία των δηλώσεων αυτών από τα στελέχη του ΕΛΓΑ, τα οποία έχουν ήδη ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό, για να μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα σε συνεργασία και σε συνδυασμό με τα στοιχεία που παίρνουμε από τον «Κοπέρνικο», που επίσης επικαιροποιούνται και διασταυρώνονται με τα στελέχη μας, για να μπορούμε να κάνουμε μια τελική εκτίμηση του κόστους ζημίας του κάθε παραγόμενου προϊόντος στην περιοχή της Θεσσαλίας.

Το βέβαιο είναι ότι έχουμε περίπου 1.100.000 στρέμματα που έχουν υποστεί ζημιές  από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, αλλά όμως δεν σταματάμε. Είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε τους αγρότες και το κάνουμε πράξη. Γι΄ αυτό και λέμε στους πολίτες να μας εμπιστευτούν. Δώσαμε το λόγο μας, και θα τον τηρήσουμε στο ακέραιο».

Load More Related Articles
Load More In Αγροτικά νέα
Comments are closed.

Check Also

Δημ. Μπογδάνος στην Πύλη: Σύγχρονη μάστιγα, τα αυτοάνοσα νοσήματα. Με τεράστιο ενδιαφέρον η ενημερωτική Ημερίδα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πύλης(βίντεο)

Με τεράστιο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στις 11:00 η ενημερωτική Ημερίδα, μ…