anoigma-agoras

(φωτό:InTime)

Το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου, αποτελεί σταθμό στο δρόμο προς την επιστροφή στην κανονικότητα και ταυτόχρονα στοίχημα για την κυβέρνηση. Και αυτό διότι η έναρξη της τουριστικής περιόδου θα οδηγήσει σε κατάργηση των SMS για τις μετακινήσεις και θα απελευθερώσει ταυτόχρονα και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς οι επιδημιολογικοί δείκτες βελτιώνονται. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως οι νοσηλείες και οι διασωληνωμένοι συνεχίζουν να μειώνονται. Παρόλα αυτά, κυβέρνηση και ειδικοί τονίζουν πως η πανδημία δεν τελείωσε, γι’ αυτό το λόγο πρέπει να μην υπάρξει κανένας εφησυχασμός και οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Κεντρικός άξονας στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το «ξεκλείδωμα» της χώρας είναι «ό,τι ανοίγει να μην ξανακλείνει», όποτε, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, θα υπάρξει ισορροπία μεταξύ ανοιγμάτων και επιδημιολογικών δεδομένων.

 Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν πως η επιτάχυνση των εμβολιασμών σε συνδυασμό με τη διενέργεια των self test σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού που βοηθάει σημαντικά στην ιχνηλάτηση και στον εντοπισμό των ασυμπτωματικών θα αποτρέψει μια νέα έξαρση του κορωνοιού λόγω του ανοίγματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφορικά με την επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα, ενώ πλέον πραγματοποιούνται πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα. Έτσι ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 4,5 με 5 εκατ. εμβολιασμοί συνολικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία θα αγγίξουν τα 5,5 εκατ. ως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Σημειώνεται πως στις 20 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εμβολιασμοί σε ιδιωτικά κέντρα που θα συμμετάσχουν στην όλη προσπάθεια, προκειμένου να δημιουργηθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας του πληθυσμού.

 Εν τω μεταξύ η «αποσωλήνωση» της οικονομίας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συνδυαστεί με διοχέτευση 2 δις ευρώ στην αγορά για να στηριχθούν οι επιχειρήσεις και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Σε αυτό το πλαίσιο σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη χρηματοδότηση της εστίασης, ενώ εντός του μήνα θα ενεργοποιηθεί και το πρόγραμμα για την επιδότηση παγίων δαπανών. Επίσης «τρέχει» το πρόγραμμα «Γέφυρα 2» και αναμένεται και έκτακτη αποζημίωση για 100.000 επιχειρηματίες.
Πηγή:newsbomb.gr
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Περισσότερες από 24.000 Ακαδημαϊκές Ταυτότητες έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet

Ξεπέρασαν τις 24.000 οι Ακαδημαϊκές Ταυτότητες που έχουν αποθηκευτεί στο Gov.gr Wallet. Συ…