kakopopihsh copy

Τα τελευταία χρόνια οι έρευνες δείχνουν πως η σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών έχει αυξηθεί ανά τον κόσμο .Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για την χώρα μας! Ολοένα αυξάνονται τα κρούσματα κακοποίησης ανηλίκων στην Ελλάδα. Η σωστή ενημέρωση γονέων και παιδιών είναι ένα από τα πρώτα βήματα που γίνονται για να εξαλειφθεί το πρόβλημα αυτό.   
 
Στο πλαίσιο της καμπάνιας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, δημιουργήθηκε μία ιστορία κινουμένων σχεδίων με τίτλο «¨Το μυστικό της Νίκης». Συντονίστρια της καμπάνιας στην χώρα μας είναι η βουλευτής Έλενα Ράπτη. Στο βίντεο που ακολουθεί(link) στο τέλος του άρθρου, βλέπουμε την ιστορία της μικρής Νίκης, μαθήτριας του δημοτικού, η οποία έχει ένα άτομο στο οικείο περιβάλλον της που θέλει να την βλάψει αλλά προσποιείται πως είναι φίλος της. Η μικρή Νίκη καταφέρνει να γλιτώσει, καθώς γνωρίζει τον ΚΑΝΟΝΑ ΤΟΥ ΕΣΩΡΟΥΧΟΥ κι έπειτα διηγείται την περιπέτειά της στην καλή της νεράιδα.

“Το μυστικό της Νίκης” είναι μια παραγωγή της DVS Design, με την υποστήριξη της Media Strom και του Ιδρύματος Λάτση, που έχει επωμισθεί το κόστος αναπαραγωγής των αντιτύπων, προκειμένου να μοιραστεί σε όλους τους νομούς της χώρας.

Όπως διευκρινίζει η κ. Ράπτη, 70.000 αντίτυπα θα διανεμηθούν στους κεντρικούς δήμους κάθε νομού της Ελλάδας, προκειμένου, στη συνέχεια, ο κάθε Δήμος να μοιράσει τα DVD σε παιδικούς σταθμούς και σχολεία.

Σημειώνεται ότι η ταινία διατίθεται στα ελληνικά και στη νοηματική γλώσσα, ενώ έχει αγγλικούς υπότιτλους και ελληνικούς για όσους έχουν προβλήματα ακοής.

(πηγή: learnmaniacs.blogspot.gr)

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

ΔΑ Δ. Μετεώρων: Ο κ. Παπαχρήστος για ακόμη μια φορά εδοξάσθη κρυπτόμενος και εξευτελίσθη εμφανιζόμενος

Απάντηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Μετεώρων στην ανακοίνωση της Δημοτικής Ομάδας «Ανοι…