krampa
Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος

Οι περισσότεροι τις έχουν συνδυάσει με το καλοκαίρι, τη θάλασσα και με την έντονη σωματική άσκηση αλλά οι κράμπες μας πιάνουν και στον ύπνο.

Εκδηλώνονται ξαφνικά προκαλώντας οξύ πόνο και επίπονους σπασμούς στους μύες της γάμπας διαταράσσοντας έτσι τον ύπνο μας.

Οι αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό τη νύχτα, παραμένουν άγνωστες όμως οι κυριότεροι παράγοντες που »ενοχοποιούνται», είναι η κόπωση των μυών, η κακή κυκλοφορία του αίματος και η πολύωρη ακινησία.

Πάντως όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της mayo clinic ο κίνδυνος για τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια αυξάνεται με την ηλικία ενώ περισσότερο επιρρεπείς είναι και οι μέλλουσες μανούλες.

Εξίσου επιβαρυντικοί παράγοντες για την εκδήλωση τους είναι:

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως είναι οι ενδοφλέβιες ενέσεις σιδήρου, τα οιστρογόνα, διουρητικά, αντισυλληπτικά χάπια αλλά και για τα χάπια για την μείωση της χοληστερίνης.
Επίσης η αφυδάτωση μπορεί να εντείνει το πρόβλημα και για το λόγο αυτό οι ειδικοί συστήνουν να πίνετε άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Για να κοιμάστε ήσυχοι είναι δυνατόν να τις αποφύγετε αρκεί να ακουλουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές:

Κάντε ένα ζεστό ντους ή ζεστό μπάνιο
Τεντώνετε το πόδι σας προς τα επάνω και προς το κεφάλι σας

Κάντε μασάζ στο πόδι με λίγο πάγο
Σηκωθείτε να περπατήσετε, ή να κουνήσετε ελεύθερα το πόδι
Κάντε ένα ζεστό ντους ή ζεστό μπάνιο

Πότε πρέπει να πάτε στο γιατρό

Για τους περισσότερους ανθρώπους, οι νυχτερινές κράμπες είναι απλώς μια ενόχληση, που του ξυπνάει στον ύπνο τους. Ωστόσο, καλό είναι να ζητήστε άμεση ιατρική φροντίδα εάν έχετε οξείς και επίμονες κράμπες πολύ συχνά.

Πηγή:healthreport.gr

Load More Related Articles
Load More In Υγεία
Comments are closed.

Check Also

Μάικ Πενς στο ΒΗΜΑ: «Σταθερά με την Ουκρανία, άνευ όρων δίπλα στο Ισραήλ»

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ μιλά για τον Ντόναλντ Τραμπ, για την Τουρκία που «σέβεται τη …