Lilium

Η Lilium είναι ένα startup από το Μόναχο, η οποία θέλει να κατασκευάσει ένα ιπτάμενο όχημα που μπορεί να απογειώνεται κάθετα. 

Η Lilium εμφανίζεται ως ένα πολύ φιλόδοξο startup από τη Γερμανία, η οποία εκτέλεσε με επιτυχία την πρώτη δοκιμαστική πτήση του οχήματός της τον περασμένο Απρίλιο. Το ιπτάμενο όχημα της Lilium θα μπορεί να πάρει δύο επιβάτες κάθε φορά, ενώ η Lilium εκτιμά ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει μία υπηρεσία αερομεταφοράς επιβατών στις σύγχρονες μητροπόλεις.

Για τους σκοπούς της, η Lilium έχει μπει σε μία διαδικασία προσλήψεων διάφορων στελεχών από άλλες εταιρείες προκειμένου να στελεχώσει όλα τα τμήματα της υπηρεσίας που ετοιμάζει. Μέχρι στιγμής, έχουν προσληφθεί πρώην στελέχη της Tesla, της Airbus και της Rolls Royce.

H Lilium απέχει ακόμα αρκετά χρόνια από την πλήρη εμπορική της έναρξη, αλλά ετοιμάζεται πυρετωδώς για το λανσάρισμά της. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση έγινε με τηλεχειρισμό, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, αλλά η ίδια η εταιρεία σημειώνει ότι στα προσεχή δύο έτη, η Lilium θα είναι έτοιμη και για την επανδρωμένη πτήση του ιπτάμενου οχήματός της.

Το όχημα αυτό θα είναι πλήρως ηλεκτρικό, ενώ στα σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνεται η προσφορά της υπηρεσίας αερομεταφοράς από μεγάλα αστικά κέντρα προς αεροδρόμια στην Ευρώπη.

pestaola.gr

Load More Related Articles
Load More In Τεχνολογία
Comments are closed.

Check Also

Υποσχέθηκε, έπραξε και συνεχίζει ακάθεκτη! Χαρά Καλιώρα, αντιδήμαρχος Υγείας…

Πρωταρχικός στόχος-υλοποίηση και ζωτικής σημασίας έργο της Άμισθης Αντιδημάρχου Υγείας, Κο…