Tsarouxas
Λίγες μέρες μόνο πριν από την Κυριακή και τα συναισθήματα ανάμεικτα και ως επί το πλείστον θετικά. Αισθάνομαι ευγνωμοσύνη για την θέρμη με την οποία ο κόσμος δέχτηκε την υποψηφιότητά μου, ικανοποίηση για τον προεκλογικό μου αγώνα και νιώθω έτοιμος να αγκαλιάσω με τη δική σας στήριξη έναν νέο ρόλο στην αρένα της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με σεβασμό, φιλοδοξία και ανυπέρβλητο αίσθημα ευθύνης, στοιχεία που καθορίζουν τον τρόπο που ασκείς διοίκηση. Με ξέρετε, με γνωρίζετε. όπως γνωρίζετε πόσο αγαπώ τον τόπο μου, το χωριό μου, για το οποίο δεσμεύομαι να απαλλάξω από την στασιμότητα και να αναδείξω με κάθε δυνατό τρόπο, μέσα από όσα έχω φανταστεί και υποσχεθεί.
Και έχω φανταστεί πολλά!!Έχω φανταστεί την πανέμορφη λίμνη μας να μετατρέπεται σε έναν αναδιαμορφωμένο χώρο αναψυχής, μέσα από λειτουργικές και αισθητικές παρεμβάσεις και με την δημιουργία ενός ετήσιου μουσικού φεστιβάλ. Ο χώρος θα είναι δυνατόν να φιλοξενεί επισκέπτες και κατασκηνωτές, θα μπορεί να στεγάσει μια μεγάλη μουσική σκηνή, η οποία θα υποδέχεται μουσικά, αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα που θα ψυχαγωγούν το κοινό και σταδιακά, η διοργάνωση να εξελιχθεί, γιατί όχι, σε τριήμερο εκδηλώσεων, με φόντο το φυσικό κάλλος της λίμνης μας.
Έχω φανταστεί στην κεντρική μας πλατεία να ξεδιπλώνεται ένα θεματικό, χριστουγεννιάτικο πάρκο που θα αποτελέσει πόλο έλξης μικρών και μεγάλων. Φανταστείτε λοιπόν μαζί μου τον μεγάλο πλάτανο να φωτίζεται λαμπρά, να μετατρέπεται σε ‘Δέντρο των Ευχών’, σαν από παραμύθι βγαλμένο, στολισμένο με κάρτες που θα φιλοτεχνούν και θα γράφουν τα παιδιά, με ξύλινα σπιτάκια στολισμένα, τραγούδια να ηχούν και τον δικό μας ‘Ρούντολφ’ στη φωλιά του να δένει το σκηνικό στο πνεύμα των Χριστουγέννων.
Όλα αυτά, τα μικρά και μεγάλα, δικά μου σχέδια δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν χωρίς την ένωση και την συνεργασία των συντοπιτών μου. Θα ήταν χαρά για μένα να συμβάλλω στην ανασύσταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Βησσαρίωνα, που θα αποτελέσει βασικό πυλώνα για την αναβίωση παλαιών και αγαπημένων εκδηλώσεων και θεσμών, όπως είναι η Γιορτή Καλαμποκιού και η ανασυγκρότηση χορευτικών τμημάτων, που οι δυσκολίες των καιρών αλλά και η γενικότερη παραμέληση, οδήγησαν στην
εγκατάλειψή τους. Γνωρίζοντας ότι με κάθε σύμπραξη είναι εφικτό να επιτύχουμε πολλά, μπορούμε να οργανώσουμε και να καθιερώσουμε την Γιορτή Πρόβειου Κρέατος,
εκμεταλλευόμενοι την κτηνοτροφική δραστηριότητα και την διαθεσιμότητα εδεσμάτων της περιοχής μας.
Τέλος, σαν λάτρης του αθλητισμού, δεν θα μπορούσα να παραλείψω το όραμά μου για την προαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων, που τόσο έχουν εκλείψει.
Με την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων σε υπαίθριους χώρους, το χωριό μας δύναται να υποδεχθεί αθλητές, ερασιτέχνες και μη, ανά την επικράτεια, να προπονηθούν και να συμμετέχουν στη διεξαγωγή αγώνων, που με πολύ μεράκι και ενθουσιασμό, δεσμεύομαι να υλοποιήσω.
Πολλά θα μπορούσα ακόμη να γράψω, όμως οι μακροσκελείς περιγραφές και τα μεγαλόπνοα σχέδια ωχριούν μπροστά στις πράξεις και ως γνωστόν, είμαι άνθρωπος που με χαρακτηρίζει το δεύτερο.
Η μέχρι τώρα παρουσία μου στα κοινά αναγράφεται με αξιοπρέπεια, εντιμότητα, θάρρος και πυγμή.
Στα δικά σας σπίτια μεγάλωσα, στις δικές σας αυλές έπαιξα, γέλασα, μάτωσα, στο δικό μας χωριό έχω τις ομορφότερες αναμνήσεις.
Πλέον νιώθω ότι ήρθε η στιγμή να ανταποδώσω στο χωριό μου όλα όσα μου χάρισε,
προσφέροντας νέα πνοή, νέα προοπτική!!
Με τιμή 
Τσαρούχας Γιώργος 
Υποψήφιος τοπικός σύμβουλος με τον συνδυασμό ‘Πρώτα ο άνθρωπος’
Load More Related Articles
Load More In Πολιτικά
Comments are closed.

Check Also

Το Σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», παρουσίασαν στο Μουζάκι, Μητσοτάκης – Σταϊκούρας

Το σχέδιο αποκατάστασης ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και  «Elias», σε Σ…