lioutas

Επί του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το οποίο ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Τρικάλων, Θανάσης Λιούτας.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, το οποίο εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντιντόπινγκ, ενώ φέρνει επιπλέον ρυθμίσεις πάνω στην εθνική στρατηγική για την καταπολέμηση του εξαιρετικά σοβαρού αυτού ζητήματος.

Ο κ. Λιούτας, με την τοποθέτησή του, τόνισε την υψηλή σημασία όλων των νέων διατάξεων που εισέρχονται, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος είναι η διασφάλιση της υγείας των αθλητών και η δημιουργία και η τήρηση κανόνων που προστατεύουν το ιδεώδες του «Ευ Αγωνίζεσθαι».

«Από την Ελλάδα, από τη γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και του «Ευ Αγωνίζεσθαι», όλοι μας, πάντα, θα πρέπει να στέλνουμε το ηχηρό μήνυμα της υποχρέωσής μας να είμαστε πρωτοπόροι στον αγώνα της καταπολέμησης του Ντόπινγκ».

Ο τρικαλινός Βουλευτής υπογράμμισε επίσης ότι, «η προσφορά του αθλητισμού είναι μέγιστη, εάν αναλογιστεί κανείς την ωφέλεια στη σωματική και στην ψυχική υγεία, στη διαμόρφωση ενός δυνατού χαρακτήρα, στην ενίσχυση της αντίληψης και στην εδραίωση της πίστης στη μεγάλη σημασία της προσπάθειας και ενός δίκαιου αγώνα».

Ο Θανάσης Λιούτας συνέχισε λέγοντας, ότι μέσω του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού γεννιούνται πρότυπα δύναμης και αντοχής για όλη την κοινωνία.

«Η στιγμή της εθνικής διάκρισης των Ελλήνων αθλητών μας, καθώς και ο έντιμος και μεγάλος αγώνας τους μέσα στα γήπεδα και στους αθλητικούς χώρους, στην Ελλάδα, αλλά και σε κάθε άκρη της γης, μας συγκίνησε, μας συγκινεί και μας κάνει πολύ περήφανους, ενώ λειτουργεί πάντα και ως φάρος ελπίδας, αισιοδοξίας και δύναμης».

«Όλα τα παραπάνω βέβαια γεννιούνται και απορρέουν όταν υπάρχει ένα ορθό αθλητικό πνεύμα, η ευγενής άμιλλα και η τήρηση των κανόνων. Ακριβώς εδώ εντοπίζεται και μια επιπλέον κρίσιμη διάσταση της αντιμετώπισης του Ντόπινγκ, μαζί ασφαλώς με το καθήκον μας να διασφαλίζεται η υγεία των αθλητών.

Η διάσταση, δηλαδή, της θωράκισης της τιμιότητας και της αξιοκρατίας, ως πηγή δύναμης για όλους, ως πηγή αξιοσύνης, συνειδητής επιλογής και πίστης  στον δίκαιο αγώνα», τόνισε ακολούθως  ο κ. Λιούτας.

«Στον αγώνα αυτόν της Κυβέρνησης πρέπει όλοι μας να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις, αναλογιζόμενοι τους αθλητές μας, τις οικογένειές τους – που θυσιάζουν τα πάντα για το όνειρο των παιδιών τους – αλλά και τα παιδιά μας που από μικρή ηλικία αθλούμενα κερδίζουν. Κερδίζουν φίλους, κερδίζουν όρεξη και δύναμη. Αντιμετωπίζοντας το Ντόπινγκ, υπερασπιζόμαστε την κοινωνία και τη ζωή».

Load More Related Articles
Load More In Αθλητικά
Comments are closed.

Check Also

Θανάσης Λιούτας: Εντάσσονται στην πρώτη αρωγή και οι πλημμυροπαθείς κατ’ επάγγελμα αγρότες

Και οι κατ’ επάγγελμα αγρότες, των οποίων το πάγιο κεφάλαιο και ο εξοπλισμός, έπαθαν ζημιά…